Register

A password will be e-mailed to you.

Česká metroidvania Feudal Alloy sa dočkala limitovanej Xzone edície, ktorá bola vyhotovená v celkovom počte 500 kópií. Nakoľko nás tento titul zaujal a chceli sme podporiť dvojčlenné štúdio Attu Games, rozhodli sme sa zadovážiť si limitovanú edíciu. Aký dojem v nás zanechala?

Samotné vydanie unikátnej edície nebolo tak úplne jednoduché, keďže obchod mal počas určitej doby problémy s tlačiarňami, čo v konečnom dôsledku znamenalo, že sme sa k Feudal Alloy dostali až s niekoľko týždňovým oneskorením. Rovnako by sme radi upozornili, že sa nejedná o obal vo forme artbooku v pravom slova zmysle. Do knihy sympatickej veľkosti totiž tvorcovia doslova iba vlepili CD kľúč, čo nepôsobí nijak zvlášť atraktívne. Omnoho lepšie by pôsobila jeho vytlačená verzia niekde na zadnej strane samotného artbooku, keďže takto to skôr kazí dojem zo samotnej edície.

Artbook však, ostatne ako aj hra, hýri nádhernými farbami a očarí rôznymi obrázkami, ktoré miestami pripomínajú jednoduché skice, inokedy plnohodnotné maľované postavičky z hry. Na začiatku vás príjemne privítajú hlavní tvorcovia zo štúdia Attu Games, pričom pod úvodným pozdravom nájdete ich podpisy a očíslovanie, ktoré z vášho kusu činí jediný skutočný originál.

Tu by sme sa však na chvíľku pozastavili, keďže autori mali možnosť vytvoriť prostredníctvom artbooku aj jednoduchú pomôcku pre hráča. Ten totiž nemusí vedieť, ako bojovať s určitým typom protivníka, prípadne ako prekonať nejakú prekážku. Bohužiaľ, v tomto smere sa musíte uspokojiť výhradne s názvami predmetov a protivníkov, keďže autori k nim málokedy ponúkajú zmysluplnejší text, ktorý by mnohí hráči zaručene ocenili.

Artbook je váhovo pomerne ľahký, pričom sa môže pýšiť kvalitnou hrubou väzbou, čiže si ho môžete predstaviť ako menšiu knihu. Je navyše sprevádzaný aj sériou nálepiek, ktoré predstavujú robota Attu v rôznych brneniach ako aj niekoľkých protivníkov z hry. Za ponúkanú sumu sa každopádne jedná o príjemný doplnok, ktorého kúpou nepochybne potešíte oboch tvorcov. Ide o naozaj pekný zberateľský predmet, ktorý sa môže adekvátne vynímať medzi obdobnými artbookmi.

Komentuj!