Register

A password will be e-mailed to you.

Remake Resident Evil 2 sa teší enormnému úspechu a hororová značka, ktorej ďalšie smerovanie bolo na istú dobu neisté, nabrala druhý dych. Vysoké hodnotenia a výborné predaje naznačujú, že Resident Evil je späť na vrchole. Obrovský záujem tak najnovšie splodil jednu veľkú otázku. Dočkáme sa seriálového spracovania zombie univerza? 

V prípade, že by ste to ešte nezaznamenali, tak poskytovateľ stremovateľných filmov a seriálov, teda spoločnosť Netflix v poslednej dobe pomerne často experimentuje. Čoraz častejšie sa totiž na ich platforme objavujú experimentálne snímky, prípadne nové seriály zahŕňajú akýsi druh videohry. Skvelým príkladom sú počiny ako seriálová Castlevania, Minecraft ako posledný kompletne dokončený projekt aktuálne zrušeného štúdia Telltale alebo mnohými už teraz nenávidený, no mnohými aj veľmi očakávaný Zaklínač. Prípadne najnovšie aj Blackmirror: Bandersnatch, pričom sa jedná o interaktívny film, ktorý je súčasťou seriálového sveta a veľmi často a šikovne búra takzvanú štvrtú stenu, čím mnohých ešte viac vťahuje do deja. Netflix tým minimálne naznačuje, že je otvorený videohernému médiu a nepovažuje ho za podradné, ako niektorí iní tvorcovia.

Produkčne by sa pritom za seriál malo postaviť štúdio Constantin Film, ktoré má na svedomí celú filmovú sériu Resident Evil, čo možno neznie nijak zvlášť atraktívne, avšak minimálne by malo vedieť pracovať s touto tematikou. Nakoľko by sa jednalo o projekt na žiadosť Netflixu, je tu veľká šanca, že nebudú od filmárov požadovať veľkolepý krvavý projekt plný akcie a epických bojov. V minulosti sa už totiž pracovalo na projekte zo sveta Resident Evil, pričom seriál mal niesť názov Arklay, čo je fanúšikom univerza dobre známe pohorie. Počin bol neskôr zrušený, avšak dočkali sme sa niekoľkominútovej ukážky, ktorá pripomínala poctivú zombie detektívku so slušne vedenými hercami a hutnou atmosférou.

Rozhodne by sme si vedeli predstaviť, že by sa nový seriál niesol v obdobnom duchu. Zahraničné správy však tvrdia, že seriál by mal byť verný svojej predlohe a bude obsahovať aj akčné scény, no i Easter eggy, pravdepodobne v podobe fotiek, či referencií na udalosti a herné postavy. Nesmieme však zabúdať, že v roku 2017 prejavil záujem o svet Resident Evil úspešný režisér James Wan, ktorý v podstate vytvoril niekoľko obrovských hororových filmových značiek, prípadne nedávneho Aquamana. O filmovom reboote sme odvtedy nepočuli a je teda otázne, či sa ho niekedy dočkáme. Možno sa však zručný James Wan zapojí do tohto projektu. Ako by ste si Resident Evil od Netflixu predstavovali vy?

Komentuj!