Register

A password will be e-mailed to you.

Mesiac január je na svojom konci a ako obvykle prichádza na rad predstavenie ponuky PlayStation Plus pre ďalší mesiac. Bude februárová ponuka zaujímavejšia, než tá aktuálna?

Začnime najskôr novinkou, ktorý sa netýka priamo hernej ponuky. Sony totiž v rámci predplatného ponúka i cloudové úložisko, ktoré malo doposiaľ veľkost 10GB. Tomu je však koniec, nakoľko dochádza k jeho navýšenie o 90GB, a tak bude pre každého predplatiteľa PlayStation Plus k dispozícii až 100GB priestor. Ten bezpochyby bude dostačovať na zálohovanie uložených pozícii na dlhšiu dobu.

Pre mnohých hráčov bude ponuka PlayStation Plus pre február bezpochyby lákavejšia než januárová, ktorá ponúkala hry ako Steep a Portal Knights. Vo februári totiž dostanú majitelia PlayStation 4 možnosť rozšíriť svoju hernú knižnicu o hry For Honor od Ubisoftu a Hitman: The Complete First Season od dánskeho štúdia IO Interactive. Či už teda máte radšej priamy kontakt, alebo kradmý postup a tiché likvidovanie nepriateľov, tieto tituly vám poskytnú oboje.

Skrátka neprídu ani majitelia staršej PlayStation 3, nakoľko dostanú vynikajúci Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, ktorý uzatvára príbeh Solida Snaka a dodnes si ho nie je možné zahrať nikde inde. Druhým titulom bude bojovka Divekick, ktorú si vďaka cross-buy funkcionalite možno zahrať i na handhelde PlayStation Vita.

Posledné dve hry sú síce určené na už spomínaný handheld PlayStation Vita, avšak taktiež podporujú cross-buy, ibaže pre zmenu s konzolou PlayStation 4. Konkrétne pôjde o hry Gunhouse a Rogue Aces, pričom v prípade prvej menovanej hry ide o kombináciu puzzle a tower defense, no a Rogue Aces vás pre zmenu posadí do kokpitu lietadla. Tento letecký arkádový rouguelite nadvazäuje na tradíciu titulu Wings of Fury z roku 1987, no nenechajte sa zmiasť retro vizuálom, podľa ohlasov ide o naozaj zábavný titul.

Na záver už iba jedno upozornenie, ktoré sa týka majiteľov PlayStation 3 a handheldu PS Vita, nakoľko hry pre tieto zariadenia sa objavujú v ponuke PlayStation Plus naposledy. Od marca už totiž bude Sony podporovať iba PlayStation 4. S tým súvisí i dostupnosť hier, nakoľko februárové tituly pre PlayStation 4 budú dostupné do 5. marca, kedy ich nahradia marcové hry. Avšak hry určené pre PlayStation 3 a PlayStation Vita si budete môcť pridať do svojej knižnice až do 8. marca, no tu už nedôjde k výmene za iné.

Zdroj: tlačová správa, PlayStation.Blog

Komentuj!