Register

A password will be e-mailed to you.

Francúzske štúdio Quantic Dream v posledných rokoch vyvíjalo najmä exkluzívne tituly pre konzolu od spoločnosti Sony, teda pre PlayStation. Na platforme PlayStation 3 napríklad vyšiel výborný psychologický detektívny príbeh s názvom Heavy Rain, ktorý dokonca v recenziách prekonal aj pozitívne prijímaný Fahrenheit, taktiež známy ako Indigo Prophecy. Neskôr sme sa dočkali titulu Beyond: Two Souls, ktoré ešte o niečo viac vsádzal na nadprirodzené prvky, no a vo svojom najnovšom projekte Detroit: Become Human sa venovali otázke androidov v spoločnosti. Zdá sa však, že Quantic Dream už čoskoro začne vydávať tituly pre viaceré platformy. 

Zahraničné správy totiž tvrdia, že čínska internetová spoločnosť NetEase zakúpila istú časť vývojárskeho štúdia Quantic Dream. Čínska spoločnosť odôvodnila svoju investíciu tým, že chce týmto autorom pomôcť pri vyvíjaní ešte kvalitnejších príbehových herných projektov. Zároveň táto investícia poslúži na splnenie hlavného cieľu tvorcov a to stať sa veľkým vývojárskym štúdiom, ktoré bude vydávať pre množstvo platform. Posledným multiplatformovým titulom bol totiž vyššie spomínaný Fahrenheit a ten vyšiel pred neuveriteľnými štrnástimi rokmi.

No a čo to teda znamená pre tituly Quantic Dreamu? Minimálne je isté, že budúce projekty nebudú exkluzívne pre platformu PlayStation a ich zaujímavé počiny sa teda pozrú napríklad aj na PC, Xbox One, prípadne na jeho plánovaného nástupcu, a úplne vylúčené nie je ani Nintendo Switch. Zakladateľ štúdia David Cage v jednom z e-mailov pre GamesBeat prezradil, že sa ich kancelárie rozrastú o nových zamestnancov, čo značí, že do ich ambicióznych hier pôjde ešte väčšie množstvo úsilia. No a mnohí hráči sa istú pýtajú, či sa ich staršie projekty pozrú na nové platformy. V tomto prípade to, pravdepodobne, záleží na Sony a na zmluve, ktorá bola podpísaná s francúzskymi vývojármi, čiže s určitosťou nemôžeme vylúčiť ich opätovné vydania. Možné je však i to, že spomínané tituly zostanú výhradne na konzolách PlayStation.

Komentuj!