Register

A password will be e-mailed to you.

Avalanche Studios nepatrí medzi herných gigantov súčasnosti a od svojho založenia v roku 2003 produkovali najmä výbušnú sériu Just Cause, no renomé si urobili i Mad Maxom spracovaným v štýle Arkham série od Rocksteady Entertainment. Za poslednú dobu si však na svoje plecia vzali vývoj hneď niekoľkých rôznorodých titulov. Just Cause 4 nedopadol príliš podľa predstáv a všeobecne je prijímaný ako sklamanie. Na tento rok však už majú naplánovanú frenetickú akciu Rage 2 a najnovšie aj kooperačné Generation Zero. 

O novom projekte Avalanche sme po prvýkrát počuli krátko pred E3 2018, pričom toto oznámenie prišlo takpovediac znenazdajky. Zdalo sa však, že dlhoroční vývojári Just Cause nechcú iba zapadnúť medzi bohatú online konkurenciu a preto prišli s kooperačnou akciou, v ktorej budete čeliť gigantickým robotom. Vašou úlohou je prežívať v nehostinnom svete, hľadať všemožné suroviny, ktoré sú esenciálne pre prežitie a, samozrejme, akýmkoľvek spôsobom bojovať o holý život s mechanickými utlačovateľmi. K dispozícii by mali byť aj kooperačné misie a úlohy, čiže zastúpená bude akási dejová alebo aspoň questová línia.

Podľa nie až tak dávnej bety hra vyzerá naozaj výborne. Mohlo by si jednať o veľmi kvalitnú variáciu na westernový Hunt: Showdown, v ktorom vás však ohrozujú démoni a súpermi sú i samotný hráči. Generation Zero viacej vsádza práve na kooperovanie skutočných hráčov. Hoci by sa mohlo zdať, že vývoj projektu ešte nie je v záverečných fázach, opak je, pravdepodobne, pravdou. Generation Zero sa totiž už dočkalo dátumu vydania, ktorý je stanovený na 26. marca 2019, čo sú iba necelé dva mesiace pred Rage 2. Môžeme len dúfať, že sa vyvíjanie hneď niekoľkých počinov neodrazí na ich výslednej kvalite. Rozhodne by totiž bola škoda, keby o takto atraktívny projekt hráči stratili záujem kvôli technickým nedostatkom, ktoré boli mimochodom veľkým kameňom úrazu aj pri štvrtom pokuse Avalananche o videoherné variovanie tvorby Michaela Baya.

Na titul sa môžu tešiť majitelia konzol PlayStation 4, Xbox One a pochopiteľne aj PC. Môžete si predobjednať aj špeciálnu edíciu, ktorá vás bude stáť približne 80 €, a jej obsahom bude zberateľské tričko, steelbook, drevený koník s logom hry, pohľadnice s obrázkami z hry, ako aj mapa sveta.

Komentuj!