Register

A password will be e-mailed to you.

Remake Resident Evil 2 je jednou z najočakávanejších hier roku 2019. Fanúšikovia hororov či tejto série sa už bezpochyby nevedia dočkať 25. januára, kedy tento počin vychádza. Zahraničné recenzie nám už potvrdili, že Resident Evil 2 je vynikajúcou prerábkou do modernej podoby, takže hneď v úvode tu, pravdepodobne, máme jedného z kandidátov na hru roka. A pre tých z vás, čo sa už nevedia návratu do Raccoon City dočkať máme dobré správy, nakoľko do hry pribudne po vydaní i dodatočný obsah.

Hoci Resident Evil 2 ponúkne dostatok obsahu už pri vydaní, keďže obsiahne samotnú pôvodnú hru s niekoľkými novinkami, autori titulu chcú pridať do hry aj niečo navyše. V prvom rade sa tak možno tešiť na rozšírenie, ktoré do hry pridá úplne nový režim The Ghost Survivors.

Ten ponúkne nový pohľad na príbehové pozadie hry. Pôjde totiž o bočné príbehy troch postáv, a to Roberta Kenda, majiteľa obchodu Raccoon City’s Kendo Gun Shop, ktorého je možné v hre stretnúť v samotnom úvode. Druhou postavou bude dcéra Michaela Warrena, starostu Raccoon City a treťou postavou bude nemenovaný člen The Umbrella Security Service. Minimálne prvé dve zmienené postavy budú priaznivcov originálu mimoriadne zaujímať vzhľadom na ich krátke pôsobenie v samotnej hre.

Režim The Ghost Survivors by mal ponúknuť náhodné scenáre, úplne nových nepriateľov a obchod, kde bude možné nakupovať predmety za in-game menu. Žiadne mikrotransakcie však nečakajte, tie autori, našťastie, odmietajú. A na záver tá najpodstatnejšia správa – rozšírenie bude zadarmo pre všetkých.

Ako môžete vidieť z priložených obrázkov, do hry pribudnú vďaka rozšíreniu Classic 98 i pôvodné polygonové modely postáv oboch hlavných protogonistov. Kostýmy Leon ’98 a Claire ’98 budú pre všetkých dostupné počas mesiaca marec tohto roku. Japonskí hráči si ich budú môcť užiť v predstihu vďaka limitovaným Resident Evil 2 PlayStation Store kartám, pričom za tento bonus zaplatia 3000 ¥. V marci však bude tento bonus v podobe kostýmov dostupný všetkým a zadarmo. Aktuálne je však otázne, či tieto kostýmy budú exkluzívne iba pre konzolu PlayStation 4, alebo sa dostanú i na PC a Xbox One nakoľko túto informáciu zatiaľ Capcom neposkytol. Pre lepší obrázok ako bude polygonový model vyzerať v pohybe prikladáme názornú ukážku.

Na záver ešte jedna zaujímavosť nesúvisiaca s dodatočným obsahom pre hru, a to porovnávacie video, ktoré názorne ukazuje, ako sa pôvodná hra líši od aktuálneho remaku. Cieľ je síce podobný, avšak cesta sa odlišuje, čo dokazuje i priložené video.

Zdroj: Polygon, Gematsu, BLOODYDISGUSTING

Komentuj!