Register

A password will be e-mailed to you.

Obchod Epic Games Store bol uvedený na trh pred iba mesiacom. Ako si vedie v porovnaní s ostatnými platformami na trhu, ako napríklad s Originom a Battle.netom? Oplatí sa kvôli nemu zanevrieť na Steam?

Predstavovať kolos Steam asi nemá zmysel. Oproti nemu jeho kolegovia z Blizzardu či Activisionu a EA značne zaostávajú. Battle.net a Origin síce ponúkajú kvalitné služby no minimálne svojou veľkosťou nemôžu konkurovať platforme od Valve. Epic Games však prišiel vďaka svojej zlatej bani s názvom Fortnite v pomerne krátkom čase k obrovským zdrojom peňazí a otvoril si obchod Epic Games Store.

Je nutné zdôrazniť, že Epic Games Store zrejme nebude tak skoro konkurencie schopný Steamu. Avšak to ani zďaleka neznamená, že sa jeho tvorcovia zmieria s druholigovou pozíciou. Epic láka nové štúdia na výhodnejšiu ponuku samotných ziskov z predajov. Zatiaľ však obchod obsahuje asi iba dva tucty hier. Okrem známych značiek ako Darksiders III, Subnautica, Tom Clancy’s The Division či The Walking Dead: The Final Season však obchod neobsahuje veľa skutočných AAA titulov, samozrejme, okrem Fortnite. Pripravujú sa aj časovo exkluzívne tituly – momentálne pôjde o Journey, Maneater a Satisfactory. Obzvlášť Tom Clancy’s The Division by však mohol byť veľkým lákadlom.

Nový prírastok na trhu online obchodov momentálne nemá ani tak v pláne ihneď zosadiť Steam z trónu, skôr bude suplovať dostupnosť pri hrách ktoré na Steame nie sú a už boli vydané, a do budúcna zlepšovať ponuku hier, ktoré sa len pripravujú. V budúcnosti sa možno obchod rozrastie do zaujímavej platformy, a z tohto pohľadu je zdravá konkurencia určite dobrou správou. Zlou správou naopak je to, že budeme mať zase o niečo viac herných knižníc. Pod článkom si môžete porovnať dostupné funkcie oboch platforiem.

Komentuj!