Register

A password will be e-mailed to you.

DUSK bol pre mnohých hráčov veľkým minuloročným prekvapením. Jedná sa totiž o výbornú retro akciu, ktorá si z titulov ako Doom, či Wolfenstein berie enormne rýchly pohyb, rozsiahle levely, neutíchajúcu a dynamickú akciu navyše okorenenú o prazvláštnych protivníkov a poriadny metalový hudobný sprievod. Niet sa teda čo čudovať, že sa hra dočkala obrovského úspechu, ostatne superlatívami nešetrí ani naša recenzia, pričom autori plánujú pre DUSK množstvo noviniek, ako aj konzolovú verziu. 

Vydavatelia v zverejnenom Steam oznámení neskrývajú nadšenie, ktoré pramení práve z úspechu retro strieľačky DUSK. Veľká vďaka, samozrejme, patrí hlavnému vývojárovi menom David Szymanski, no bez hráčov, ktorí za túto retro frenetickú akciu ochotne zaplatili, by sa tento nekonvenčný nezávislý počin jednoducho nedočkal úspechu. Autori ešte v krátkosti spomínajú na začiatky tejto prosperujúcej spolupráce, konkrétne Davida a vydavateľstva New Blood Interactive, no a následne oznamujú veľké novinky týkajúce sa DUSKu.

Najprv môžeme začať s oznámeniami, ktoré priamo súvisia s už vydanou PC verziou. Tá sa totiž má dočkať podpory módov a Steam workshopu, čo v praxi znamená, že nadšení a kreatívni fanúšikovia budú môcť vytvárať nové a unikátne mapy, či levely. Podobná podpora často udrží hru takpovediac pri živote aj dlhé roky po jej vydaní. Skvelými príkladmi sú totiž akcie ako Doom, Wolfenstein, či Duke Nukem, ktorými sa DUSK neskrývane inšpiruje, no a ktoré sa dočkali nespočetného množstva fanúšikovských módov, pričom mnohé rozhodne stoja za pozornosť. Okrem toho pribudne režim New Game Plus, kooperácia, prípadne verzie pre Mac a Linux.

DUSK si budete môcť zahrať behom tohto roka aj na konzole  Nintendo Switch, pričom táto verzia bola potvrdená už dávnejšie. V pláne sú, pravdepodobne, aj verzie pre PlayStation 4 a Xbox One. Okrem toho si už momentálne môžete nakúpiť tematické oblečenia z oficiálneho obchodu New Blood Interactive. Neskôr sa však dočkáme aj špeciálnej zberateľskej edície, soundtracku ako na CD, tak aj na vinylových platniach, no a nebude chýbať ani mydlo s vôňou slaniny. Čítate správne, pokiaľ ste až fanatickými fanúšikmi, budete si môcť umývať ruky mydlom s vôňou slaniny s nápisom DUSK, pokiaľ sa teda nejedná o žart zo strany autorov.

Na záver tvorcovia dodávajú, že najlepšie môžete ich nezávislé projekty podporiť zakúpením. Tvorcov však potešia aj pozitívne recenzie, komentáre a dokonca fanúšikov vyzývajú, aby viedli fóra a jednoducho diskutovali o hre, prípadne nadchádzajúcich počinoch. Je vidieť, že samotní autori sú tiež hráči a k svojej fanúšikovskej komunite teda pristupujú vľúdne. Zaujala vás táto výborná retro akcia?

Komentuj!