Register

A password will be e-mailed to you.

ASUS predstavil portfólio najnovších lifestylových inovácií, ktoré sú navrhnuté pre dnešných digitálnych profesionálov, školy, každodenných používateľov a hráčov. Medzi novinky, ktoré sú vystavené v ASUS Media Showrooms na veľtrhu CES 2019 v Las Vegas, patrí tenká 15-palcová mobilná pracovná stanica, StudioBook S (W700). Tá ponúka ešte väčší displej a grafickú kartu NVIDIA Quadro a ide o prvého zástupcu úplne nového radu notebookov s extrémnym výkonom pre kreatívnych profesionálov.

Medzi novinkami nechýba ani ZenBook S13 (UX392), najtenší ultraprenosný notebook na svete s 97 % podielom obrazovky k telu a grafickou kartou NVIDIA GeForce MX150. ASUS tiež predstavil notebooky ZenBook 14 (UX431) s NanoEdge displejom a štyrmi reproduktormi, kompaktné notebooky VivoBook 14/15 (X412/X512) v štyroch farbách a s NanoEdge displejom a nové Chromebooky.

Na veľtrhu CES 2019 je vystavený aj prvý 32-palcový 4K HDR monitor s Mini LED podsvietením na svete, ProArt PA32UCX a Wi-Fi router RT-AX58U s podporou technológie Wi-Fi 6 (802.11ax) pre efektívnejšiu sieťovú prevádzku.

ASUS tiež predstavil trojicu nových herných produktov značky TUF Gaming. TUF Gaming K7 je prvá optická mechanická herná klávesnica spoločnosti ASUS, TUF Gaming P3 je herná podložka a TUF Gaming BP2700 je herný batoh.

Kompletné portfólio najnovších produktov spoločnosti ASUS zosobňuje motto spoločnosti In Search of Incredible s cieľom prinášať inšpiratívne inovácie a najlepšie digitálne zariadenia na trhu.

Moderné zariadenia pre dnešných kreatívnych profesionálov

ASUS predstavil úplne nový notebook StudioBook S (W700) a monitor ProArt PA32UCX, aby vyhovel náročným požiadavkám tvorcov obsahu. StudioBook S (W700) ponúka výkon procesorov Intel Core i7 a Xeon a grafickú kartu NVIDIA Quadro a v 15-palcovom šasi prináša ešte väčší NanoEdge displej. Ten ponúka pomer strán 16:10, má certifikáciu PANTONE a pokrýva 97 % farebného priestoru DCI-P3, čo zabezpečuje lepšiu vernosť zobrazenia farieb a spĺňa kinematické štandardy. StudioBook S je prvým zástupcom úplne nového radu notebookov, ktoré sú určené kreatívnym profesionálom, ako sú dizajnéri, animátori, architekti a programátori a poradia si s komplexným renderovaním ako aj s 3D plánmi.

Pre dizajnérov, ktorí vyžadujú špičkovú kvalitu obrazu a vernosť zobrazenia farieb, vytvoril ASUS aj monitor ProArt PA32UCX. Ide o prvý 32-palcový 4K displej s podsvietením Mini LED s lokálnym stmievaním 1000+ zón a s podporou HDR formátov HLG a HDR-10. Skutočná 10-bitová farebná hĺbka zabezpečuje 97 % pokrytie farebného priestoru DCI-P3 a monitor disponuje aj bohatou výbavou portov, ako sú dva porty Thunderbolt 3, DisplayPort a trojica HDMI 2.0 portov.

ASUS tiež predstavil prvú pracovnú stanicu s podporou štyroch grafických kariet a procesormi Intel Xeon Scalable s až 28 jadrami na jeden procesor, E900 G4. ASUS Mini PC ProArt PA90 je miniatúrny počítač s profesionálnym výkonom v štýlovom prevedení.

Skutočne bezrámikové notebooky

Najnovšie ASUS notebooky sú navrhnuté, aby poskytli skutočne unikátny používateľský zážitok a umožnili naplno využiť kreatívnu silu. ZenBook S13 (UX392) je 13,9-palcový ultraprenosný notebook s najnovšími procesormi Intel Core a najvyšším pomerom obrazovky k telu na svete – na úrovni 97 %. Jeho rámiky sú široké iba 2,5 mm a s hrúbkou šasi 12,9 mm je ZenBook S13 najtenší notebook na svete s diskrétnou grafickou kartou NVIDIA MX150. Všetok tento výkon je zabudovaný do kompaktného a ľahkého hliníkového unibody šasi s hmotnosťou 1,1 kg a odolnosťou, ktorá spĺňa vojenské štandardy MIL-STD-810G.

ZenBook 14 (UX431) je vybavený NanoEdge displejom s pomerom obrazovky k telu na úrovni 86 %. Jeho šasi je o 6 % menšie v porovnaní s predchádzajúcim modelom UX430. Výbavu tvoria procesory 8. generácie Intel Core i7, grafická karta až do NVIDIA GeForce MX150, 16GB RAM, rýchle PCIe® SSD úložisko a gigabitová Wi-Fi. Voliteľnou výbavou je NumberPad so zabudovanou numerickou klávesnicou priamo v touchpade a ZenBook 14 tiež ponúka štvoricu reproduktorov. ZenBook 14 a ZenBook S13 sú dostupné aj v novom modrom farebnom prevedení Utopia Blue.

ASUS chce sprístupniť bezrámikové notebooky širšiemu publiku a preto predstavil novinky VivoBook X412 a X512 s kompaktným dizajnom vo viacerých trendy farbách. Notebooky ponúkajú pomer obrazovky k telu na úrovni až 88 %, procesory 8. generácie Intel Core i7, diskrétnu grafickú kartu NVIDIA a pánt ErgoLift pre pohodlnejšie písanie na klávesnici.

Pre používateľov, ktorí preferujú systém Chrome OS, predstavil ASUS ultratenký 14-palcový ASUS Chromebook Flip C434 s o 360° otočným displejom s pomerom obrazovky k telu na úrovni 87 % a 10-hodinovou výdržou batérie.

Vodeodolná klávesnica, batoh s vojenským dizajnom a podložka pod myš pre víťazov

Rad TUF Gaming je navrhnutý pre hráčov, ktorí hľadajú stabilitu a výkon za dostupnú cenu. Na veľtrhu CES 2019 bola predstavená klávesnica ďalšej generácie – TUF Gaming K7 je prvá optická mechanická klávesnica spoločnosti ASUS. Využíva optické spínače, ktoré odstraňujú nedostatky tradičných mechanických klávesníc a ponúkajú rýchlejšiu odozvu a dlhšiu životnosť. Klávesnica má odolnosť voči vode na úrovni IP56 a podporuje individuálne RGB podsvietenie.

Novinkou v portfóliu radu TUF Gaming je tiež batoh TUF Gaming BP2700. Je vyrobený z kvalitných a odolných materiálov, ktoré odolajú vode aj škrabancom. TUF Gaming P3 je odolná podložka pod myš s látkovým povrchom pre presné ovládanie myši. 

Herné notebooky TUF Gaming FX505 a FX705 sú najnovšie dostupné s procesorom AMD Ryzen 5 a grafickou kartou AMD Radeon RX560X.

Odolné zariadenia do každej školy a ďalšie novinky

Na veľtrhu CES 2019 bol predstavený úplne nový produktový rad ASUS Chromebook Education, do ktorého patrí ľahký a odolný tablet ASUS Chromebook Tablet CT100 so systémom Chrome OS. Ďalšími prírastkami do portfólia Chromebookov sú ASUS Chromebook C204 a C403 s 11,6- a 14-palcovými matnými dotykovými obrazovkami a 11,6-palcový ASUS Chromebook Flip C214 s o 360° otočným displejom.

Novinky radu ASUS Chromebook Education majú odolnosť na úrovni vojenských štandardov, klávesnicu, ktorá je odolná voči poliatiu a gumené nárazníky pre lepšiu odolnosť voči nárazom.

ASUS tiež predstavil sieťové riešenia pre ďalšiu generáciu štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax). Na veľtrhu CES 2019 bol predstavený router RT-AX58U s podporou prenosových Wi-Fi rýchlostí až do 3000Mbps.

Komentuj!