Register

A password will be e-mailed to you.

Vianočné sviatky už síce sú za nami, no mnohí distribútori digitálnych videohier neprestávajú poskytovať atraktívne tituly úplne zdarma. Najnovšie si svoju knižnicu môžete obohatiť o unikátny horor z dielne švédskych autorov menom SOMA.

Ak holdujete hororovým adventúram, série ako Penumbra, či Amnesia vám isto nie sú cudzie. V oboch prípadoch sa jedná o mrazivé tituly, v ktorých prechádzate odstrašujúcim prostredím, hľadáte dôležité predmety a riešite rôzne úlohy. Vaše nekonečné blúdenie vám znepríjemňujú i monštrá, pričom priama konfrontácia s nimi končí poväčšinou vašou smrťou.

Obe série sme spomenuli kvôli vývojárom zo štúdia Frictional Games. Tí totiž pracovali i na počine s názvom SOMA, ktorý stavia svoju hrateľnosť na identických pilieroch. Narozdiel od nich vás však uvrhne do zdanlivo opusteného podmorského sveta, ktorý pôsobí mimoriadne skľučujúco a miestami dokáže i poriadne vydesiť. Jeho autori sa v tomto počine zaoberajú i rôznymi filozofickými témami, podstatou ľudského bytia a taktiež aj mechanickými strojmi, ktoré dokážu samostatne myslieť. V prípade, že vás podobná tematika zaujíma a radi by ste titul SOMA získali zdarma, môže byť tak momentálne učiniť prostredníctvom GOG.com. Rozhodne by ste však nemali otálať, nakoľko bude dostupná zdarma iba do 30. decembra 2018, konkrétne do desiatej hodiny rannej.

Komentuj!