Register

A password will be e-mailed to you.

Už pred viac ako mesiacom bol avizovaný príchod zimných zliav, ktoré organizuje gigant na poli digitálnej distribúcie videohier, teda Steam. Klasicky by malo ísť o najmasívnejšie zľavy, kde si môžete uchmatnúť zaujímavé tituly, častokrát za zlomok pôvodnej ceny. Na čo sa môžete tešiť momentálne?

Zahájenie zliav sa, neprekvapivo, nezaobišlo bez menších problémov. Servery síce tento rok výrazne nepadali, avšak samotné zľavy sa nahrávali postupne, čiže ste spočiatku museli na cenové zvýhodnenie svojho vyhliadnutého produktu čakať pekných pár chvíľ. Aké počiny teda stoja za pozornosť? Na úvod môžeme spomenúť titul Jurassic World Evolution. V ňom je vašou úlohou vystavať si vlastný park s týmito predátormi z druhohôr. Musíte si dávať pozor na rôzne poveternostné podmienky, zároveň sa starať o kŕmenie gigantov, bezpečnosť vašich zákazníkov, čiže ide o pomerne zaujímavú budovateľskú hru. Novinku, ktorá vyšla ešte len v lete tohto roku si môžete uchmatnúť pri 75% zľave iba za 13,74 €.

Atraktívnych zliav sa dočkala i séria Assassin’s Creed. Minuloročný diel s podtitulom Origins totiž môže byť váš za 19,79 €, keďže sa dočkal 67% zľavy. Rovnako i tohtoročný diel Odyssey, ktorý ponúkol obrovitánsku mapu, väčší príklon k žánru RPG, masívne a viac vyzývavé súboje, či dokonca výber z dvoch hrateľných postáv, sa dočkal nemalého zlacnenia. Momentálne je totiž k dispozícii za 29, 99 €, nakoľko sa dočkal až 50% zľavy. Ďalej môžeme spomenúť české RPG zo starej školy Kingdom Come: Deliverance, ktoré je k dispozícii pri 50% zľave za 24,99 €. Pre milovníkov japonskej tvorby je tu zasa príbehovo prvý diel bojovej série s dôrazom na rozprávanie príbehu, teda Yakuza 0. Ten sa dočkal 33% zľavy a je k získaniu za 13,39 €.

Aktuálne však prebiehajú i takzvané The Steam Awards. Pred pár týždňami ste totiž mohli voliť nominantov do týchto ocenení, no a aktuálne už dávate svoj hlas hrám, ktoré sa môžu stať definitívnym víťazom svojej kategórie. Určite musíme spomenúť to, že Kingdom Come: Deliverance bojuje o post hry tohto roka, čiže v prípade, že chcete podporiť českých vývojárov, máte ideálnu príležitosť. O najlepšiu VR hru sa pre zmenu uchádza rovnako český Beat Saber s originálnym konceptom, ktorý vývojári doviedli takmer k dokonalosti. Inak jednotlivé tituly bojujú o post hry s najkrajšími krajinkami, počin s najzaujímavejšou alternatívnou históriou, prípadne môžete zvoliť i vývojára roku.

Za každý váš hlas navyše získate unikátne kartičky, ktoré následne môžete využiť na vytvorenie si klasického odznaku. Tri karty denne vás taktiež čakajú v prípade, že si prehliadnete svoju frontu hier. Novinkou na záver je takzvaná útulná chalúpka Steamu. Tá je zložená zo štrnástich dverí, pričom každý deň, až do 3. januára 2019, kedy sa celý výpredaj končí, vám ponúkne nejaké digitálne odmeny. Túto chalúpku nájdete na hlavnej stránke obchodu Steam a stačí na ňu každý deň kliknúť. Zimný výpredaj je teda v plnom prúde a nám zostáva iba dúfať, že naše kreditné karty a peňaženky ustoja tento nápor. Tak, či onak prajeme príjemné prežitie vianočných sviatkov a chladnú hlavu pri rozhodovaní sa.

Komentuj!