Register

A password will be e-mailed to you.

Survived By vstúpilo do uzavretej bety už pred viac ako rokom. Autori zo štúdia Human Head Studios, ktorí sa podieľali na vytvorení niekoľkých doskových hier, pričom vo videohernej scéne sú známy vďaka akčnému Rune, či first person akcii s názvom Prey, konkrétne prvému spracovaniu z roku 2006, sa pokúsili priviesť na svet originálny multiplayerovo orientovaný dungeon počin Survived By. Ten sa pred pár dňami dočkal vydania vo forme Early Access.  

Popis Survived By je pomerne jednoduchý. Bojuj, kradni loot, zomri a bojuj znova. Zaujímavý počin si totiž vyslovene zakladá na zomieraní, keďže zakaždým, čo vaša postava zhynie pod nátlakom nepriateľa, zrodí sa nový bojovník, ktorý disponuje unikátnymi schopnosťami a novými vylepšeniami. Vašou úlohou je pretĺcť sa kobkami, ktoré sú lemované najrôznejšími protivníkmi. Hra totiž spadá do subžánru bullet hell, kde len tak mimochodom patrí aj český MOTHERGUNSHIP, pričom to v praxi znamená, že na vás neustále nalietavajú projektily nepriateľov a teda sa musíte rýchlo a efektívne vyhýbať, ak chcete prežiť. Najzaujímavejšie však znie fakt, že všetky dostupné levely môžete hrať v online kooperácii s niekoľkými ďalšími hráčmi, vďaka čomu sa môže stať adrenalínové prebíjanie sa hordami protivníkov ešte o niečo zábavnejším.

K dispozícii je niekoľko tried bojovníkov, a kým niektoré excelujú v boji na diaľku, iné zasa na blízko. Zabitie nepriateľa vám poskytuje skúsenostné body, pričom za nazbieraný loot si môžete upgradovať brnenia, meče, luky, štíty, no i mnohé ďalšie. Hoci koncept sa javí zaujímavo, recenzie a názory hráčov sú pomerne zmiešané. Väčšina z nich síce uznáva, že hra je v jadre naozaj zábavná, avšak nesúhlasia s politikou mikrotransakcií, či predražených rozšírení. Treba však upozorniť, že toto všetko sa môže zmeniť, nakoľko sa skutočne jedná iba o Early Access. Pokiaľ by ste si Survived By radi vyskúšali, môžete tak učiniť prostredníctvom Steamu, keďže titul je dostupný úplne zdarma.

Komentuj!