Register

A password will be e-mailed to you.

Ubisoft iba pár dní pred The Game Awards 2018 začal lákať na nový Far Cry, ktorý mal byť oznámený počas odovzdávania cien. A hoci sme vďaka úniku vedeli názov hry a mali sme i možnosť pozrieť si oficiálny boxart ešte pred akciou, oznamovací trailer našťastie popredu neunikol.

Toho sme sa nakoniec dočkali až na samotnej akcii, pričom potvrdil, že sa v Far Cry New Dawn pozrieme do Hope County v Montane, ktorú poznáme z Far Cry 5. Tá však bude zničená atómovým výbuchom, ako (pozor spoiler) predpovedal i koniec posledného regulárneho pokračovania tejto značky (koniec spoileru). Nový Far Cry tak nastupuje na aktuálnu vlnu post-apokalyptických hier, pričom bude ďalej rozvíjať príbeh už spomínaného titulu.

Neočakávajte však regulárne pokračovanie, skôr ide o pokračovanie v štýle Far Cry Primal. Herné mechanizmy budú upravené iba minimálne, avšak autori sa budú môcť odviazať, nakoľko ide v tomto prípade o hru zasadenú do budúcnosti. Nie však príliš vzdialenej, keďže sa pozrieme do doby 17 rokov po jadrovej katastrofe. 

Ak ste hrali Far Cry 5, bude to pre vás výhodou, nakoľko budete poznať príbehové súvislosti, pretože New Dawn bude spätý s piatym dielom série. Tešiť sa možno na nové bláznivé zbrane, prostredia zmenené výbuchom, zmutovanú faunu i flóru, a taktiež aj na nových nepriateľov. Do úlohy hlavných antagonistov boli tentokrát zvolené dvojčatá prezývané jednoducho the Twins, ktoré sa náležite predvádzajú i vo vyššie priloženej ukážke, ktorou Ubisoft hru oficiálne predstavil.

Na Far Cry New Dawn však nebudeme musieť čakať veľmi dlho, nakoľko hra vyjde už 15. februára 2019 pre platformy PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Zdroj: The Game Awards 2018, oficiálna webstránka

Komentuj!