Register

A password will be e-mailed to you.

O titule Red Dead Redemption 2 sme za poslednú dobu počuli už toľkokrát, že ho ani nemá zmysel predstavovať. Očakávaná novinka od Rockstar Games sa môže pýšiť nielen vysokými hernými kvalitami, no i skvelými predajmi. Red Dead Redemption 2 má nielenže jedny z najlepších víkendových predajov vo videohernej histórii, no rovno v histórii celého zábavného priemyslu. 

Je tomu skutočne tak. Red Dead Redemption 2 bol titulom, ktorý očakávalo množstvo hráčov po celom svete a to sa nakoniec prejavilo aj na samotných predajoch. Podľa vývojárov zo štúdia Rockstar Games a vydavateľstvom Take-Two Interactive, Red Dead Redemption 2 za svoj otvárací víkend zarobil neuveriteľných 725 miliónov dolárov. Tým pádom sa stal druhým najlepšie predávaným titulom v histórii zábavného priemyslu. No a pýtate sa, ktorý titul je na tom najlepšie, čo sa týka predajov počas prvých troch dní? Hádate správne, keďže je to ďalšia legenda od štúdia Rockstar, konkrétne Grand Theft Auto V. No a či tak, v prípade Red Dead Redemption 2 ide o najlepší otvárací víkend všetkých čias a v Rockstar Games môžu pokojne otvárať šampanské.

V tomto prípade by sme však mali brať v úvahu aj produkčné náklady, avšak tie už nie sú vývojármi oficiálne potvrdené. Niektoré zdroje a názory tvrdia, že Red Dead Redemption 2 mohol stáť s reklamou približne aj cez 900 miliónov dolárov. Na titule sa pracovalo takmer osem rokov, pričom Rockstar Games si na vyvíjanie vyčlenil 4200 zamestnancov, no a niektorí pochádzali aj z iných štúdii. Pri takýchto počtoch zahraničný zdroj tvrdí, že zamestnanci môžu mať priemerný ročný plat približne sto tisíc dolárov, čo nám v konečnom dôsledku dá sumu 644,2 milióna, pričom nesmieme zabúdať ani na bohatý marketing, ktorý mohol stáť 300 miliónov. Síce sa skutočne jedná iba o hrubý odhad, no ten sa vôbec nejaví nereálne. Niet však najmenších pochýb, že nákladný vývoj bude čoskoro z úspešných predajov nahradený a firma tak určite nebude dosahovať stratu.

Komentuj!