Register

A password will be e-mailed to you.

Halloween je v plnom prúde a preto sa autori zo štúdia Supermassive Games rozhodli zverejniť nový trailer pre Man of Medan. Jedná sa o hororovú adventúru, ktorá kladie dôraz na rozhodovanie sa v príbehu a zároveň mrazivú atmosféru. Mali by ste sa v nej ocitnúť na opustenej lodi, kde sa budú paranormálne javy prelínať s realitou. Čo nám prezradila najnovšia ukážka? 

O Man of Medan sme po prvýkrát počuli na tohtoročnom Gamescome, pričom po celkom nečakanom oznámení sme sa dočkali aj desaťminútového gameplay videa. Z toho sme mohli usúdiť, že autori sa chcú o niečo menej venovať gore scénam a ťažiť najmä z atmosféry, čím by sa Man of Medan odlíšil od predošlého titulu autorov, teda Until Dawn. Supermassive Games nám prezradilo i to, že hodlajú vytvoriť videoherné hororové univerzum nazvané The Dark Anthology Pictures, ktoré započne práve s príbehom, ktorý sa bude odohrávať na opustenej lodi.

Celá ukážka je sprevádzaná hlasom takzvaného kurátora, čo je postava, ktorá by sa mala vyjadrovať k rozhodnutiam hlavných postáv a k celkovému dianiu. Tento kurátor tvrdí, že sa čoskoro vydáme na nebezpečnú cestu na rozbúrenom mori. Ďalej tvrdí, že v tomto svete nejestvuje nič ako dobré alebo zlé rozhodnutie. Každá osoba sa vraj rozhoduje podľa vlastného morálneho kompasu, pričom ten nás buď prinúti s našimi rozhodnutiami žiť alebo vďaka nemu zomrieme. Niektoré rozhodnutia totiž môžu priniesť odozvy omnoho neskôr, než by sme sa nazdávali. Odozvy sa však vždy dostavia. Dramatický príhovor je sprevádzaný obdobným hudobným podkladom a niekoľkými neurčitými zábermi z hry. V tomto prípade je v záujme autorov, aby z výsledného produktu prezradili čo najmenej, nakoľko sa predsa len jedná o filmový zážitok.

Man of Medan a teda aj začiatok celého The Dark Anthology Pictures je naplánované niekedy na úvod roku 2019. Pripravovať sa naň môžu majitelia konzol PlayStation 4 a Xbox One, no i osobných počítačov.

Komentuj!