Register

A password will be e-mailed to you.

HP Inc. predstavilo nové zariadenia zo svojich prémiových radov HP Spectre a HP EliteBook. Nové spotrebiteľské i firemné notebooky a periférie stavajú na rovnakých pilieroch ako doteraz – na prémiovom dizajne, výkone, funkciách aj zabezpečení. Medzi novinkami sa používatelia môžu tešiť na HP Spectre x360 13 s najdlhšou výdržou batérie u štvorjadrového hybridu na svete, HP Spectre x360 15, vôbec najvýkonnejší konvertibilný notebook z radu Spectre, HP EliteBook x360 1040 G5, najmenší a najľahší 14-palcový firemný hybrid na svete a zároveň prvé firemné konvertibilné zariadenie s gigabitovým modulom 4G LTE, ale aj monitor HP EliteDisplay E243d a myš HP USB Fingerprint Mouse s čítačkou odtlačkov prstov pre jednoduché prihlásenie.

Neustále rastie dopyt po osobných zariadeniach, ktoré ponúknu nové funkcie a možnosti a zároveň sa bez problémov prispôsobia zaneprázdnenému životnému štýlu ich používateľov. Najviac to platí práve u zákazníkov vyhľadávajúcich prémiové zariadenia, pretože 45 % z nich používa svoj laptop väčšinu času mimo domova. Laptopy pritom zostávajú najdôležitejším každodennom pracovným nástrojom pre 82 % mileniálov.

Tradičné hranice medzi osobným a pracovným životom sa stierajú. Ľudia dnes preto hľadajú technológie, ktoré sa bez problémov prispôsobia všetkým prostrediam a zároveň im dajú priestor pre osobné vyjadrenie. Naše najnovšie prírastky do radov HP Spectre a HP Elite na to mysleli a prinášajú opäť nielen štýl, ale aj nové štandardy výkonu, konektivity a zabezpečenia,” povedala Anne-Sophie Hadberg, GM and VP EMEA, Personal Systems, HP Inc.

Nové zariadenia HP Spectre – prémiovejší v každom ohľade

Precízne spracované hliníkové šasi nových počítačov HP Spectre x360 13 a HP Spectre x360 15 bude opäť k dispozícii v obľúbenej matnej šedočiernej farbe s medeným prvkami, ale aj v novom modrom odtieni so svetlo bronzovými prvkami. Dôraz bol kladený aj na funkčnosť dizajnu, praktickou novinkou je USB-C port umiestnený na pravom zadnom skosenom rohu, ktorý umožní lepšiu manipuláciu s napájacím káblom. Novinkou je tiež obojstranné skosenie hrán notebooku, vďaka ktorému ho možno ľahšie otvárať. Funkčná je aj ochranná mriežka reproduktorov – mikrootvory umožňujú lepší priechod zvuku tradične vyladeného spoločnosťou Bang & Olufsen.

Rovnaký dôraz ako u predchádzajúcej generácie bol kladený na zabezpečenie. Jeho súčasťou je už známa voliteľná funkcia HP Sure View – integrovaný filter súkromia minimalizujúci pozorovacie uhly displeja. Novinkou je však hardvérové ​​tlačidlo, ktoré umožňuje vypnutie webkamery.

Nové zariadenia bola koncipované tak, aby boli stále pripojené a vždy v pohotovosti. Ruka v ruke s tým ide dlhá výdrž batérie, ktorá je v prípade HP Spectre x360 13 až 22,5 hodiny (teda o 37 % viac ako u predchádzajúcej generácie) a v prípade HP Spectre x360 15 až 17,5 hodiny. Voliteľný gigabitový 4G LTE modul u 13-palcovej verzie a pri oboch ultrarýchlá Wi-Fi s rýchlosťou sťahovania až 1 gigabit umožní rýchle pripojenie v podstate odkiaľkoľvek. Systém napájania connected modern standby dokáže udržiavať emaily, kalendáre aj kontakty neustále aktuálne a spustí a prihlási používateľa takmer okamžite pomocou čítačky odtlačkov prstov alebo na hlasový pokyn.

Aby oba modely mohli prispôsobiť svoj výkon potrebám každého používateľa, sú vybavené funkciou HP Command Center. Ide o patentované riešenie s až štyrmi rôznymi módmi umožňujúcimi optimalizáciu výkonu systému, rýchlostí vetráčiku a chladenia podľa používaných aplikácií. V praxi tak možno stíšiť vetráčiky napríklad pri sledovaní filmu, alebo naopak zvýšiť výkon pri náročnejšej práci, ako je úprava fotografií.

Menší, 13-palcový model cielil predovšetkým na maximálnu mobilitu, dostal však špičkový hardvér na čele s najnovšou 8. generáciou procesorov Intel® Core™. Pätnásťpalcová verzia je naopak zatiaľ najvýkonnejší konvertibilný laptop z radu HP Spectre, predchádzajúcu generáciu výkonom poráža dokonca o celých 20 %. Ťaží pritom z novo riešeného chladenia, najnovších šesťjadrových procesorov Intel® Core™ 8. generácie a voliteľnej grafiky NVIDIA GeForce® GTX 1050Ti s technológiou Max Q. Okrem toho ponúka rôzne varianty displeja vrátane voliteľného dotykového 4K displeja alebo až 650nitového FHD displeja (jedného z najjasnejších spotrebiteľských panelov vôbec) a až dva porty Thunderbolt™ 3 podporujúce použitie dvoch 5K monitorov.

K 10-ročnému výročiu rodiny Elite

Nový HP EliteBook x360 1040 G5 nadväzuje na desaťročnú tradíciu portfólia zariadení s označením HP Elite. Jeho atraktívne hliníkové šasi s anodizovanou povrchovou úpravou ukrýva 14-palcový displej v 13-palcovom tele. Nielen vďaka nemu prešiel náročnými testami odolnosti MIL-STD.

Prémioví zákazníci musia takmer bez výnimky pracovať na cestách, preto má nový model až 17 hodinovú výdrž batérie, gigabitový 4G LTE modul, voliteľný HP Outdoor Viewable Display s antireflexnou úpravou a až 700nitovým panelom a voliteľnou funkciu HP Sure View, ktorú možno použiť rovnako dobre vnútri ako vonku. Jedným z hlavných rozhodovacích faktorov pri kúpe nového počítača je zabezpečenie – HP EliteBook x360 1040, ale aj všetky ostatné zariadenia z rodiny HP Elite patria medzi najbezpečnejšie a najlepšie spravovateľné PC na svete vďaka hardvérovo posilnenému zabezpečeniu a unikátnym funkciám ako HP Sure Start Gen 4 (jediný BIOS na svete schopný samoopravy) a Sure Recover with Embedded Reimaging, ktorá používateľovi umožní obnoviť PC do bezproblémového stavu v priebehu minút.

Čo sa týka hardvérového vybavenia, dostal HP EliteBook x360 1040 tiež voliteľný gigabitový 4G LTE modul, 8. generáciu procesorov Intel® Core™, až 32 GB pamäť a až 2 TB úložisko – vďaka tomu je pripravený na akúkoľvek malú i veľkú úlohu.

V spolupráci so spoločnosťou Zazzle teraz HP zákazníkom prináša aj široké možnosti personalizácie laptopov HP Elite. Môžu si totiž sami vytvoriť laserom vyrezávané polepy na ozdobenie zadnej strany monitora a vytvoriť si skutočne osobité zariadenie. Firmy zasa môžu jednoducho dať svojim zákazníkom na oči svoju značku.

Okrem laptopov pridalo HP ďalšie dve nové zariadenia – dokovací monitor a myš. HP EliteDisplay E243d Docking Monitor predstavuje jednoduchšiu a čistejšiu alternatívu k samostatným dokovacím staniciam s jediným USB-A alebo jediným napájacím USB-C ™ káblom pre prenos dát a videa a dostal tiež vyskakovaciu webkameru. Nová myš HP USB Fingerprint Mouse zase umožňuje vďaka čítačke odtlačkov prstov odomknúť počítač s Windows 10 jediným dotykom. Obe riešenia majú za cieľ predovšetkým uľahčiť prácu, zvýšiť produktivitu a zároveň posilniť zabezpečenie.

Cena a dostupnosť

  • HP Spectre x360 13 bude na Slovensku dostupný v decembri za cenu začínajúcu na 1169 eurách.
  • HP Spectre x360 15 bude na Slovensku dostupný v decembri za cenu začínajúcu na 1829 eurách.
  • HP EliteBook x360 1040 bude na Slovensku dostupný v decembri za cenu začínajúcu na 1390 eurách.
  • Myš HP USB Fingerprint Mouse bude na Slovensku dostupná vo februári za 38 eur
  • HP EliteDisplay E243d Docking Monitor bude na Slovensku dostupný v januári za 383 eur.
  • Zákazkové polepy pre rad HP EliteBook 1000 sú už dostupné na www.zazzle.com/hpelite za cenu začínajúce na 19,95 dolároch (cca 18 eur).

*Ceny sú uvedené vrátane DPH.

Komentuj!