Register

A password will be e-mailed to you.

Siedmy ročník hernej výstavy For Games 2018, priniesol veľa nového hardvéru, príležitosť si zahrať najnovšie hry, vyfotiť sa s cosplayermi, alebo dokoca stretnúť Dana Vávru. Medzi vystavovateľmi skrátka nechýbali veľké herné mená, ale ani malí hráči sa medzi nimi rozhodne nestratili.

Herná výstava For Games 2018 sa konala vo dňoch 25.28. októbra 2018 v Prahe. Samotná výstava sa rozprestierala vo dvoch halách expozičného pavilónu na pražskom výstavisku na Letňanoch. Už v úvode bolo poznať, ktoré firmy a značky sa snažia upútať hráčov a strhnúť ich na svoju stranu.

Konzolovému súboju jasne dominoval PlayStation, ktorý nielenže zaberal centrálnu plochu jednej haly, no jeho konzoly boli vidieť a pri iných vystavovateľoch, ako napríklad herný obchod JRC, alebo Alza. Súčasne sa zástupcovia spoločnosti Sony mohli chváliť aj obrovským sloganom “Najpredávanejšia konzola na svete”. Microsoft, alebo Nintendo mali oproti tomu chudobnejšie stánky, no veľkosť Sony a veľký počet vystavených konzol PlayStation mal za následok fakt, že Microsoft a Nintendo pôsobili plnším a rušnejším dojmom.

Medzi výrobcami počítačov sa najviac vynímal Alienware, ktorý si na výstave odbil premiéru svojho nového herného notebooku s označením M15, osadené ôsmou generáciu procesorov Intel i7 a grafickou kartou GeForce GTX 1070. Na výstave bolo niekoľko desiatkok desktopov na ktorých si mohli hráči zahrať svoje obľúbené FPS hry.

Z každej konzoly ste si mohli zahrať exkluzivity. Na konzolách PlayStation nechýbal Marvel´s Spider-Man, ani God of War, Microsoft sa mohol pre zmenu chváliť titulmi ako Forza Horizon 4 alebo State of Decay 2. No a Nintendo, pochopiteľne, vystavovalo hry s fúzatým inštalatérom Máriom. Nechýbali však, samozrejme, ani najnovšie hry tretích strán. Dokonca ste si mohli zahrať aj mimoriadne očakávaný titul Red Dead Redemption 2 a to ihneď po jeho vydaní. Sony ako extra bonus stavilo na preteky s komentátormi, Microsoft mal obrovskú plochu pre Kinect a Just Dance 2019 a Nintendo zase kompletný workshop so svojimi Labo doplnkami. Každý si skrátka prišiel na svoj

Spoločnosť Lenovo predviedla svoje Legion notebooky, konkrétne v konfigurácii Y530 a Y730. Taktiež ste si v ich stánku mohli zasúťažiť v hre Fortnite a vyhrať niekoľko menších cien. Podobne na tom bolo aj HP, ktoré sa so svojou sériou Omen predstavilo obrovským banerom pred hlavným vchodom.

Ďalej ste mohli vidieť aj najnovšie notebooky Omen 15 a Omen 17, alebo aj obrovský Omen X, ktorý pôsobil ako z iného sveta. Okrem toho ste si mohli v stánkoch HP zasúťažiť vo VR titule Beat Saber a vyhrať napríklad herný batoh, alebo skúsiť svoje šťastie a vyfotiť sa s cosplayerkou a vyhrať ďalšie ceny.

A keď sme už pri tých cosplayeroch, tých bolo na For Games 2018 viac než dosť. Okrem celej Star Wars skupiny sa pomedzi hráčov prechádzali napríklad agenti Umbrella Corporation. Nemuseli ste sa ich však báť, veľmi radi si s vami spravili fotku. Na svoje si inak prišli aj Fanúšikovia e-sportu. Okrem stánku eSuba mohli sledovať aj rôzne herné turnaje, či už vo Fortnite, alebo Counter Strike: Global Offensive.

Záverom stačí iba napísať, že For Games 2018 sa naozaj vydaril a zo všetkých zúčastnených bolo cítiť obrovské nadšenie a uvoľnená atmosféra. Štyri dni stačili na to aby si každý vyskúšal čo ho baví a poprípade popremýšľal nad nejakým novým hardvérom, ktorého tam bolo naozaj dostatok. Ak sa vám nepodarilo zastaviť sa, skúste to o rok. Samotná akcia totiž rozhodne stojí za návštevu.

Komentuj!