Register

A password will be e-mailed to you.

V posledných týždňoch sa doslova roztrhlo vrece s informáciami, ktoré sa týkali očakávaného open world westernového titulu Red Dead Redemption 2. Koniec koncov, pre mnohých sa jedná o najočakávanejší titul hernej jesene, ak nie rovno celého roku. Podarilo sa štúdiu Rockstar Games vyprodukovať novú videohernú legendu?

Red Dead Redemption 2 je tak horúcim a očakávaným titulom, že po skončení embarga a teda ešte pred zverejneným metascore stránka metacritic.com na pár momentov dokonca spadla, pričom sa na ňu nedalo vôbec dostať. Fanúšikovia ešte chvíľu zostali v nemom očakávaní, no následne zistili, že westernová akcia si v recenziách vedie výborne. Tie totiž tvrdia, že ide o hru, ktorá disponuje do najmenších detailov prepracovaným svetov, ktorý pôsobí rôznorodo. Narazíte v ňom na zasnežené hory, vyprahnuté púšte i močiare, kde na vás na každom kroku striehnu aligátory. Okrem toho na vás čaká skvelo napísaný príbeh so silnými postavami, ktoré majú potrebnú hĺbku, vlastné motivácie a ciele, čo v konečnom dôsledku opäť len dodáva svetu na živosti a uveriteľnosti.

Patrične chválené sú i hlavné a vedľajšie misie, ktoré dokážu hráčov vtiahnuť do deja. Pripravia si pre nich momenty plné nebezpečných, poriadne divokých prestreliek, no zároveň dávajú priestor pokojnejším aktivitám ako napríklad rybolov, či upevňovanie pút so svojím štvornohým žrebcom. Nesmieme zabúdať ani na realistické prvky ako napríklad stravovanie sa, čistenie zbraní, či okrádanie mŕtvol protivníkov, ktoré však pre niektorých recenzentov pôsobia vyrušujúco, či zdržujúco.

Guardian – 100% (PS4/XOne)

PlayStation LifeStyle – 100% (PS4)

PlayStation Universe – 100% (PS4)

IGN – 100% (PS4/XOne)

Game Revolution – 100% (PS4/XOne)

Destructoid – 95% (PS4/XOne)

Critical Hit – 95% (PS4)

USgamer – 90% (PS4)

Gamespot – 90% (PS4)

Forbes – 90% (PS4)

Metascore sa tak momentálne zastavilo na hodnote 97%, čo je viac ako úctyhodné, keďže sa titul doposiaľ dočkal iba jedného o niečo negatívnejšieho hodnotenia, ktoré sa i tak drží vysoko nad priemerom. Rockstar Games sa teda opäť podarilo vytvoriť úžasný herný klenot, na ktorý budeme očividne ešte dlho spomínať.

Komentuj!