Register

A password will be e-mailed to you.

Japonské štúdio Experience Inc. vzniklo ešte v roku 2007 ale v našich končinách nie je príliš známe. Vydania ich hier mimo japonský región vždy meškali a aj fakt, že sa venovali najmä klasickým krokovacím dungeonom im na popularite na našom kontinente moc nepridal. To sa však zrejme zmení, pretože štúdio po rokoch opustilo svoj žáner typických japonských RPG dungeonov a vydalo unikátnu hororovú hru Death Mark.

Death Mark vyšiel v Japonsku ešte zhruba pred dvoma rokmi, ale len exkluzívne pre platformu PS Vita, takže s vydaním pre anglicky hovoriace regióny sa opäť nikto neponáhľal. Avšak táto vizuálna novela vzbudila nadpriemernú pozornosť a tak sa štúdio rozhodlo, že s novým vydaním aj na platformy PlayStation 4 a Switch, dostane aj anglickú lokalizáciu. Death Mark splňuje všetky atribúty typického japonského hororu, takže nemôže chýbať duchárska tematika, alebo alternatívna realita. Konkrétne sa odohráva v Tokiu H, po ktorom sa šíria zvesti, že sa začínajú niektorým ľudom objavovať nepríjemné znaky na pokožke, pripomínajúce materské znamienka. To by samo o sebe nebolo také hrozné, ale problém tkvie v tom, že každý takto označený človek po krátkom čase zomrie.

Rovnakému problému budeme, pochopiteľne, čeliť aj v úlohe hlavného hrdinu. Ten to má navyše ešte o niečo komplikovanejšie, pretože od objavenia znamienka smrti, taktiež stráca pamäť. Hneď v úvode sa ocitá pred tajomným domom, o ktorom tradujú povesti, že dokáže ochrániť všetkých ľudí s týmito značkami. V jeho dverách ho však privíta zvláštna hovoriaca bábka a od tohto momentu sa púšťa do hľadania stôp a indícií, ktoré mu budú neustále znepríjemňovať aj nebezpeční duchovia. Nakoľko sú však títo duchovia už dávno po smrti, nebude to vôbec jednoduché. K ich zničeniu je totiž nutné aj správne analyzovať všetky nájdené stopy.

Ako to celé zhruba vyzerá, môžete vidieť na tomto nedávno zverejnenom anglickom traileri, ktorý dáva najavo, že tento pozoruhodný titul konečne vyjde aj v anglicky hovoriacich krajinách. Aby to však zase nebolo až tak jednoduché, distribútor zatiaľ zverejnil iba termín vydania iba pre Severnú Ameriku, kde Death Mark vyjde už 31. októbra na konzoly PlayStation 4, Nintendo Switch a PlayStation Vita. A preto si na oznámenie vydania v Európe ešte musíme počkať, hoci sa sa s ním oficiálne počíta.

Komentuj!

O autorovi

Od útleho veku hráč počítačových hier, holdujúci najmä žánrom RPG, adventúr a stratégií. Rovnako milovník kvalitnej beletristickej a odbornej filozofickej literatúry, študent filozofie a fanúšik európskej aj americkej kinematografie od 30. rokov do 70. rokov 20. storočia.

Súvisiace príspevky