Register

A password will be e-mailed to you.

Akčné RPG Sinner: Sacrifice for Redemption od Dark Star Game Studios síce na prvý pohľad vyzerá ako ďalší klon Dark Souls, avšak na druhý pohľad zaujme svojim netradičným konceptom. Navzdory zabehnutým pravidlám RPG totiž vaša postava postupne nesilnie, práve naopak, dokonca slabne.

Hlavným hrdinom tohto netradičného RPG titulu je padlý bojovník Adam, ktorý nemôže dosiahnuť po svojej smrti pokoj, pokiaľ sa osobne nepostaví čelom všetkým svojim siedmim smrteľným hriechom. Každý hriech je zosobnený postavou obrovského bossa, tak ako sme zo souls-like hier zvyknutý. Avšak už len za vstup do každého takéhoto súboja musí zaplatiť skutočne vysokú cenu. Je totiž prinútený obetovať časť zo seba samého, konkrétne napríklad nejakú schopnosť, alebo vlastnosť. Porážkou každého ďalšieho hriechu vo forme obrovského a náročného bossa sa síce približuje konečnému cieľu, je ale aj zároveň slabší, čo však neplatí o jeho protivníkoch. Z toho vyplýva, že musíte veľmi dobre premyslieť, čo ste ochotní obetovať a čoho ste ochotní sa vzdať. Nie je pritom vôbec problém urobiť chybu, našťastie však môžete padlé hriechy oživiť a znovu tak nadobudnúť stratené vlastnosti. Musíte však rátať s tým, že vás opätovne čaká náročný boj s rovnakým bossom.

Tieto mechaniky rozhodne vyzerajú zaujímavo a samotný titul si už môžete vyskúšať, keďže vyšiel 18. októbra 2018 na platformách PlayStation 4, Switch a Xbox One. S PC verziou je to však trochu zložitejšie. Sinner: Sacrifice for Redemption totiž vyšiel v rámci programu First on Discord, čo znamená trojmesačnú lehotu na exkluzívne uvedenie hry na tejto novej platforme, kde je aktuálne dostupný za necelých 19 eur. Až po uplynutí tejto lehoty sa vývojárom uvoľnia ruky a môžu si svoj titul predávať kdekoľvek. To teda znamená, že na uvedenie tejto hry na Steame si ešte zopár týždňov počkáme.

 

Komentuj!