Register

A password will be e-mailed to you.

Vývojárske štúdio Colorifiction tvorí stabilne vlastne iba jediný tvorca, Max Arocena. Ten sa svojho času pustil do pomerne odvážneho projektu s názvom Ode to a Moon. Hra nás zavedie do zavedie do vidieckej oblasti Nového Anglicka, kde sa zhostíme úlohy fotožurnalistu.

Hlavný hrdina hry pracuje pre známy bulvár a na vidieku v blízkosti štátneho parku Machimoodus pokúša zdokumentovať festival, organizovaný pri príležitosti storočnice zatmenia lunárneho veku. Hneď po príchode na miesto však novinár zisťuje, že všetci obyvatelia sa správajú zvláštne a aj ich počet v danej lokalite je podozrivo nízky. Navyše sa onedlho ocitne vo zvláštnom svete, v ktorom sa nachádza deformovaný hrad a iné nezvyčajné výjavy. Čo presne spôsobuje tieto zvláštne udalosti? Samotný vývojár Max Arocena tvrdí, že jeho inšpiráciou boli aj skutočné udalosti, ktoré opisovali niektorí užívatelia na Twiteri, pochádzajúci z tejto oblasti. Údajne však reálna pointa príbehu nespočíva vo faktoch z pohľadu histórie, ale naopak ponúka scenár dopadu našich krokov voči prírode.

Netradičnému príbehu zodpovedá aj netradičné spracovanie, ktoré si môžete pozrieť na prvom zverejnenom traileri. O čo však v hre presne pôjde a ako to celé dopadne si však musíme ešte počkať, keďže dátum vydania nebol zverejnený. Jedinou potvrdenou vecou je, že titul Ode to a Moon vyjde na PC, konkrétne na Steame.

Komentuj!