Register

A password will be e-mailed to you.

Malwarebytes upozorňuje na škodlivý software skrytý v cheatoch pre Fortnite. Populárna Battle Royale hra a prídavný sotware pre ňu je totiž vďačným miestom, pre schovanie softwaru, ktorý ukradne vaše dáta. Že sa neoplatí podvádzať, dokazuje aj tento prípad. 

Fortnite zažíva boom a spolu s PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS sa teší nesmiernej obľube. Samozrejme, nie každý má talent, či enormné množstvo času na tréning aby v hre exceloval a tak sa hľadajú skratky. Moderné cheaty už dávno netvoria kódy ako IDDQD a IDKFA, ale jedná sa o externé programy, či software, ktorý sa po spustení nahrajú do pamäte a rôznym spôsobom upravujú jednotlivé tituly tak, aby poskytovali výhodu danému hráčovi. Veľkej popularite hry sa tak tešia aj cheatovacie programy a to si všimli aj ľudia, ktorí nemajú čisté úmysly ani v skutočnom živote.

Malwarebytes Labs vydalo správu, kde varuje ľudí pred využitím týchto cestičiek k úspechu. Mnohé z nich tituž skrývajú nebezpečný malware, ktorý ide po vašich dátach naozaj do hĺbky. Nejedná sa len o nízkoprofilové scany vášho browsera, ale môže ísť aj o krádež dát, ktoré máte uložené na svojich diskoch. Fortnite sa teší obľube aj na operačných systémoch Andriod, ktorý je tiež vďačnou živnou pôdou pre podvodníkov. Mnohé sa skrývajú pod záštitou prieskumu, vďaka ktorému mu užívatelia vďačne odovzdajú citlivé informácie.

Na portáli YouTube napríklad existuje video s názvom “Fornite Aimbot | Fornite Hacks | Undetected | Season 6 | ESP, Aimbot + Look ESP Free Download!” referujúce na link k stiahnutiu. Po chvíľke klikania sa dostanete k programu initial.exe , ktorý má 168KB. Po spustení sa pokúsi nadviazať kontakt s cieľovou IP adresou 5.101.78.169, ktorá má lokalitu v Rusku. Relácia ma eminentný záujem o vaše Steam relácie, Bitcoinové peňaženky, cookies, relácie v prehliadačoch a mnoho iného, čo by ste rozhodne nechceli odovzdať útočníkom. Kaspersky Lab referoval o približne 250 000 pokusoch o napadnutie na 60 000 PC.

Komentuj!