Register

A password will be e-mailed to you.

Exkluzívny titul Marvel’s Spider-Man sa dostal na konzolu PlayStation 4 len prednedávnom a hráčov ohúril nemalými kvalitami, pričom je nutnosťou spomenúť výbornú bojovú hrateľnosť na štýl Arkham série od štúdia Rocksteady, jedno z najkrajších grafických spracovaní, aké nám táto platforma doposiaľ ponúkla, no nesmieme zabúdať ani na priam revolučné pavučinové preháňanie sa naprieč ostrovom Manhattan. Mnohí hráči si teda ihneď po dohraní začali klásť otázky, týkajúce sa prípadného pokračovanie, či celkovej budúcnosti série. Režisér celého projektu Bryan Intihar nedávno naznačil plány štúdia Insomniac s legendárnym pavúčím mužom. 

Kreatívny riaditeľ Bryan Intihar takmer v každom rozhovore prízvukoval, že riadenie takéhoto projektu preňho znamenalo splnený sen. Sám je totiž fanúšikom Spider-Mana a snažil sa adekvátne preniesť obľúbené komiksové dobrodružstvá zo svojich detských čias do videohernej podoby. Bryan však prezradil, že cieľom štúdia Insomniac Games bolo vyvolať po dohraní v hráčoch množstvo otázok. Chceli, aby o titule diskutovali, vytvárali hypotézy a hádali, ako by mohla cesta Petera Parkera pokračovať.

Samozrejme, pokračovanie nemohol ohlásiť ihneď, keďže pokiaľ by aj vznikalo, jeho vývoj by bol v tých najrannejších fázach. Konkrétnejšie sa však už vyjadril k trom pripravovaným rozšíreniam, pričom prvé z nich sa dočkalo svojho teaser traileru už dávnejšie. Jeho hlavným bodom je zatiaľ známa femme fatale Black Cat, teda Felicia Hardy, ktorá je v komiksovom univerze podstatným charakterom. Tá súčasne plní rolu antagonistky, no i osoby, ktorá sem-tam nemá problém pomôcť Petrovmu alter egu. Ešte zaujímavejší je však fakt, že Black Cat tvorila s Petrom Parkerom milostný pár. Insomniac Games však chcú neustále prekvapovať hráčov a znalcov tohto univerza a známe postavy a udalosti pojímať trochu inak. Čo nakoniec dokázali aj v pôvodnej hre, kde vytvorili vlastné univerzum s ktorým sa dá výborne pracovať a obohacovať ho o nové príbehy.

Prvé rozšírenie teda neprinesie iba vedľajšie aktivity, či kostýmy a pôjde o unikátny príbehový zážitok, ktorý má hráčom priniesť niečo nové. Priam sa ponúka možnosť hrania za Black Cat a rovnako je možné, že sa New York rozšíri o úplne novú, plne preskúmateľnú oblasť. Zatiaľ sa jedná vyložene o hypotézy., no vzhľadom k tomu, že viacero hrateľných postáv je už v hlavnom príbehu, je prvý variant pomerne reálny. Nasledovať budú ďalšie dve DLC, ktoré by sa mali niesť v duchu toho prvého, teda opäť sa dočkáme unikátneho príbehu. V budúcich mesiacoch hráčov neminie ani mód New Game Plus, ktorý sa v žánrových tituloch nachádza veľmi často.

Komentuj!