Register

A password will be e-mailed to you.

Cloud Imperium Games pracujú na svojom vesmírnom magnum opuse, Star Citizen: Squadron 42 už viac ako sedem rokov. Hoci by sa mohlo zdať, že vývoj projektu stagnuje, tak najnovší Citizencon 2018, čo je event, ktorý je špeciálne založený štúdiom Cloud Imperium a venuje sa výhradne tomuto projektu, naznačuje pravý opak. Okrem nedávneho traileru sme sa dočkali i nového alpha gameplay videa.

Ten zobrazuje najmä výraznejší grafický posun od zverejnenej hrateľnosti spred deviatich mesiacov. Opäť sme mohli aspoň sčasti nahliadnuť do obrovského sveta, ktorý by mal ponúknuť výsledný produkt, pretože značná časť videa sa venuje lietaniu naprieč rozmanitým svetom. Pohľad z kokpitu dokonca pôsobí ako zložitá simulácia, ktorá vám zobrazuje súčasnú výšku, rýchlosť alebo vzdialenosť vášho hlavného cieľu. Zastúpený je i RPG prvok, nakoľko si môžete plne upravovať výzbroj vášho vesmírneho cestovateľa. V ukážke je k dispozícii množstvo unikátnych palebných zbraní, brnenia, bežné odevy i akési utility. V súčasnosti sa zdá, že si budeme môcť vybrať, respektíve určiť vzhľad svojej postavy po vzore série Mass Effect.

Počas preletu jednotlivé lokácie nevyzerajú príliš detailne, avšak po pomerne zložitom pristatí zistíte, že sú vlastne spracované pomerne atraktívne. Technologický pokrok je skutočne evidentný. Ukážka ďalej naznačuje, že vás nečakajú výhradne iba úlohy typu – príď, vystrieľaj, zvíťaz. Prvá časť úlohy sa totiž venuje prieskumu prostredia a niekoľkým ďalším jednoduchším úlohám a až následne dochádza na akčnú pasáž. Video naznačilo, že akcia bude v niektorých prípadoch trochu taktickejšie orientovaná, inokedy zasa dynamická a neutíchajúca. Tak, či onak krytie za rôznymi objektami by malo byť nutnosťou.

Alpha gameplay vyzerá určite pekne, hrateľnosť záživne a navyše nejaký postup vo vývoji je zrejmý. Bohužiaľ, celý tento proces sa tiahne až príliš dlho a mnohí už dúfajú vo vydanie výsledného produktu. Ten je však stál v nedohľadne a skutočne sa nevie, kedy sa ho vlastne dočkáme.

Komentuj!