Register

A password will be e-mailed to you.

Kultovú sériu a Baldur’s Gate asi netreba nijak zvlášť predstavovať. Potom, čo sa príbeh hlavného hrdinu definitívne uzavrel v datadisku druhého dielu s názvom Throne Of Baal, sa táto séria istý čas považovala za ukončenú. Avšak Brian Fargo, známa postava videohernej scény a šéf spoločnosti InXile, nedávno vyhlásil na Twitteri, že na Baldurs Gate sa nezabudlo a dokonca vie, kto bude pracovať na treťom dieli.

Oživenie snahy o vývoj Baldurs Gate 3 sa datuje ešte do roku 2012, kedy štúdio Beamdog, ktoré vytvorilo Enhanced edície prvých dvoch dielov uviedlo, že po uvedení hry Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear má v dlhodobom pláne aj Baldur’s Gate 3. Avšak po chladnom prijatí Siege of Dragonspear od fanúšikov pôvodných hier, od toho potichu odstúpilo. V týchto týždňoch sa však o hre znova začalo hovoriť, keďže vývojárske štúdio Larian, ktoré má na svedomí jedno z najlepších RPG posledných rokov v podobe Divinity: Original Sin II, aktuálne pracuje na tajuplnej hre s kódovým označením “Project Gustav”. Larian síce neposkytol žiadne ďalšie informácie, ale to stačilo, aby sa špekulácie už rozprúdili naplno.

V súvislosti aj s následným vyhlásením Brian Farga totiž niekoľko zdrojov uvádza, že štúdio Larian kúpilo práva na značku Baldur’s Gate v spolupráci so spoločnosťou Wizard of the Coast a tajne už pracuje na Baldur’s Gate 3. Z ohlasov na fórach je ľahké vypozorovať, že fanúšikovia by boli spokojní s voľbou toho štúdia. Na rozdiel od kontroverzného Beamdogu totiž Larian nesklamal a jeho hry Divinity: Original Sin a Divinity Original Sin 2 boli prijaté RPG fanúšikmi veľmi pozitívne.

 

Každopádne, momentálne je veľmi skoro na potvrdenie akýchkoľvek informácií, avšak odvážne vyhlásenie Briana Farga dáva tušiť, že postupné vypúšťanie informačných balónikov už začalo a v dohľadnej dobe by sme sa mohli dočkať konkrétnejších informácií.

Komentuj!