Register

A password will be e-mailed to you.

O smutnom krachu asi najznámejšej firmy, ktorá sa aktívne venovala tvorbe epizodických titulov, Telltale Games ste už pravdepodobne počuli. Pokiaľ nie, tak táto spoločnosť skutočne skrachovala, nakoľko podľa najnovších informácii im ich projekty už dlhšiu dobu nevynášali dostatočné množstvo finančných prostriedkov, avšak i napriek tomu autori neprestávali chrliť jednu hru za druhou. Všetky pripravované počiny boli zrušené, no mnohých ešte viac zaskočilo, že sa zrejme nedočkajú ani dokončenia The Walking Dead: The Final Season, čo neskôr potvrdila i dablérka Clementine, Melissa Hutchinson. Telltale Games však najnovšie učinili zaujímavé prehlásenie. 

Spoločnosť Telltale Games poďakovala prostredníctvom svojho Twitter účtu všetkým, ktorí by radi videli záverečnú kapitolu príbehu s fanúšikmi mimoriadne obľúbenou postavou Clementine. Záujem bol totiž naozaj enormný a viedol až k petícii, aby sa finálna sezóna dokončila. Prostredníctvom daného príspevku autori dali taktiež jasne najavo, že by radi dokončili tretiu a štvrtú epizódu, či už vo forme videohry alebo nejakého iného média, no skutočne nemôžu dávať žiadne sľuby, nakoľko budúcnosť dnes už bývalých zamestnancov je pomerne neistá. 

V tejto chvíli už vieme, že Telltale Games malo s Netflixom podpísanú zmluvu o vytvorení interaktívneho Minecraft titulu práve pre ich platformu. Netflix s určitosťou prehlasuje, že tento projekt bude dokončený a prípadní záujemcovia si ho budú môcť vyskúšať ešte tento rok. Obe spoločnosti však mali spolupracovať aj na videohre zo sveta Stranger Things, no tento scenár sa už nenaplní. Netflix však i napriek tomu dúfa, že sa mu podarí uzavrieť zmluvu s novou videohernou firmou, ktorá sa postará o jej vývoj.

Komentuj!