Register

A password will be e-mailed to you.

Disgaea je dlhoročná séria úspešných JRPG titulov, ktorá je špecifická v tom, že sa v podstate odmietla podrobiť moderných videoherným trendom. Prvý titul s názvom Disgaea: Hour of Darkness vyšiel ešte v roku 2003, avšak celá séria si dodnes zachovala svoje ikonické prvky. Čiže jednoduché kreslené grafické spracovanie, ťahové bojové pasáže a dôraz na RPG elementy, pričom svoje mechanizmy takmer vôbec neinovovala. Disgaea teda tento rok oslavuje svoje pätnáste narodeniny, no a autori sa rozhodli odmeniť dlhoročných fanúšikov série remasterovanou verziou úplne prvého dielu. 

Disgaea 1 Complete bude takmer úplne vernou kópiou originálu, avšak, samozrejme, môžete očakávať menšie vizuálne úpravy. No rozhodne nepôjde o nič prevratné. Hrateľnosť bude pozostávať najmä z prechádzania rozmanitých prostredí, taktických ťahových bojov s rozličnými protivníkmi, ako i pútavých dialógov, ktoré rozvíjajú epickú dejovú líniu. Treba však  upozorniť, že boje sú elementárnou zložkou hry, čo znamená, že bojovať musíte skutočne často. Vývojári z Nippon Ichi Software si však dali záležať na tom, aby boli prepracované a náročné zároveň.

Táto remasterovaná edícia je, pravdepodobne, určená najmä hráčom, ktorí si chcú pripomenúť, prípadne spoznať prvý diel známej JRPG série. Moderných hráčov totiž môže Disgaea 1 Complete odradiť práve kvôli svojim zastaralejším herným mechanizmom. Pokiaľ vás však klasická hrateľnosť láka, môžete sa pomaly začať na toto epické fantasy pripravovať. Vyjde totiž už 9. októbra 2018 a to na PlayStation 4 a Nintendo Switch.

Komentuj!