Register

A password will be e-mailed to you.

O pokračovaní akčnej adventúry s detektívnymi prvkami a mrazivou atmosférou s názvom Alan Wake sa rozpráva už naozaj veľmi dlho. Titul pochádzal z dielne fínskych autorov štúdia Remedy, pričom zožal veľký úspech najmä vďaka filmovému spracovaniu, rozmanitej hrateľnosti, zahrňujúcej prieskum, boj i logické hádanky, avšak nesmieme zabúdať ani na silné charaktery. Alan Wake 2 síce doposiaľ nebol oznámený, no v blízkej dobe sa začne natáčať oficiálny seriál, pričom producentom projektu bude pôvodný scenárista prvého dielu série a zároveň spoluzakladateľ firmy Remedy, Sam Lake. 

Sam Lake sa vždy snažil venovať titulom, ktorých príbehové spracovanie bolo rovnako kvalitné, ako pri filmových počinoch. Stačí spomenúť prvé dva diely akčného titulu Max Payne, ktorý netrpel absenciou dramatických momentov, podmanivej atmosféry, či nečakaných zvratov. V podstate identicky na tom bol i Alan Wake a hoci jeho spin-off s názvom American Nightmare nebol práve ideálnym pokračovaním, dal sa však oceniť najmä vďaka pasážam so živými hercami. Quantum Break predstavoval veľkým príklon k filmovému, respektíve v tomto prípade seriálovému, spracovaniu. Quantum Break totiž disponoval vlastným unikátnym seriálom, ktorý bol pomerne dobre spracovaný.

Alan Wake však bol rozdelený do niekoľkých hrateľných epizód, no a väčšina z nich disponovala poriadnym cliffhangerom na záver a ukážkami z budúceho dielu. Nasledovali titulky spolu s jedinečnou znelkou, ktorá veľmi dobre vystihovala udalosti danej epizódy. Okrem toho celému videohernému počinu predchádzala takzvaný web seriál, nazvaný Bright Falls, ktorý slúžil ako prequel k príbehu, pričom príjemne dopĺňal samotný svet.

Keď k tomuto všetkému pridáme aj fakt, že Sam Lake by už dlhé roky rád spracoval pokračovanie príbehu spisovateľa Alana Wakea, nemôžeme sa vlastne ani čudovať, že práve tento počin sa dočká vlastného seriálu. Ten by však nemal presne opisovať udalosti hry. Je síce pravdou, že sa na ne pozrieme, avšak je tu šanca na zmenu niektorých udalostí, keďže takmer dvadsať hodinová herná kampaň plná boju s temnými obyvateľmi mesta Bright Falls by sa asi len ťažko spracovávala do podoby seriálu. Okrem toho však nazrieme aj do Alanovej minulosti, respektíve minulosti aj mnohých iných postáv, avšak príbeh bude určite pokračovať. Je teda celkom možné, že seriál bude fungovať ako nikdy nevydané herné pokračovanie.

Réžie seriálu sa ujme Peter Calloway, ktorý napríklad pracoval na dvoch epizódach Legion, čo je príbeh o schizofrenickom mutantovi so silnými psychickými schopnosťami. Peter by mal budúci mesiac zháňať štúdio, ktoré bude mať o projekt potencionálny záujem, no tvrdí, že sa už dočkal nejakých ponúk. Seriálový Alan Wake zatiaľ má pomerne schopného režiséra, pôvodného scenáristu, ktorý určite vie, ako k podobnému projektu pristupovať, čo značí, že by to nemuselo dopadnúť zle.

Komentuj!