Register

A password will be e-mailed to you.

Anthem je ambiciózny projekt od štúdia Bioware, ktorý by mal hráčom napraviť chuť po nie až tak kladne prijatom, no v zásade vôbec nie až tak zlom, titule Mass Effect: Andromeda. V súvislosti so zatiaľ posledným trailerom autori ohlásili aj príchod demoverzie. 

Zatiaľ posledný zverejnený trailer opäť láka na výbušnú akciu, ktorá nie je obmedzovaná iba pozemskými súbojmi, pretože sa naskytuje možnosť vyletieť do výšky a zahájiť útok zvrchu, rozmanitý svet hodný prieskumu i kooperáciu s viacerými hráčmi, ktorí sú odetí v železných oblekoch. Taktiež už vieme, že okrem misií bude k dispozícii aj takzvaný free play, v ktorom môžu hráči preskúmavať svet o hľadať odpovede na svoje otázky. Tentokrát sme sa však dozvedeli omnoho viac o Fort Tarsis, čo je pevnosť, ktorá bude plniť úlohu akejsi bezpečnej oblasti. Pravdepodobne sa bude jednať o niečo podobné ako loď SSV Normandy v sérii Mass Effect, akurát v omnoho väčšom meradle. Fort Tarsis bude mať skôr podobu menšieho mesta, takže v ňom nájdeme veľké množstvo obyvateľov. S nimi sa vraj budeme môcť zoznámiť, zistiť ich postoj k svetu, spoznať ich túžby, niekedy smutnú minulosť i víziu budúcnosti.

Táto bezpečná oblasť má vytvoriť pre hráča jeho osobné dobrodružstvo. Zatiaľ, čo v nehostinnom a neustále meniacom sa svete bude čeliť úskaliam v podobe najrôznejších príšer v spolupráci s niekoľkými hráčmi, teda v bojoch by ste mali primárne vždy spolupracovať, Fort Tarsis bude pre hráča predstavovať osobnú morálnu cestu. Vaše rozhodnutia rozhodnú o tom, kto bude vaším nepriateľom a kto zasa drahocenným spoločníkom. Pochopiteľne však nenarazíte len na ochotných priateľov a nájdu sa aj takí, ktorí sa stanú vašimi nemesis.

Autori ďalej prezradili, že sa dočkáme aj oficiálneho dema, ktoré však nebude mať formu tréningového levelu. Malo by ísť skôr o plnú hru, akurát časovo obmedzenú. Zatiaľ je však otázne ako dlhá bude táto demoverzia. Dostanú sa k nej iba hráči, ktorí majú titul už predobjednaný, či si predplatili službu EA Access, pričom Anthem si budú môcť vyskúšať už 1. februára 2019, čo je viac ako dvadsať dní pred oficiálnym vydaním. To následne prebehne 22. februára 2019 a to na PC, PlayStation 4, Xbox One.

Komentuj!