Register

A password will be e-mailed to you.

Leisure Suit Larry bola séria komediálne ladených adventúr s erotickým podtónom. Larry Laffer, štyridsiatnik s ležérnym oblekom, sa vždy snažil získať si srdcia, alebo aspoň číslo, mladých atraktívnych slečien, čo sa mu však nie vždy podarilo. Dostávali ste sa do rôznych klubov, zaprášených hostincov, tmavých nočných uličiek, pričom hrateľnosť primárne pozostávala z riešenia jednoduchších hádaniek.  To všetko bolo občasne okorenené o nejednu pikantnejšiu scénu. Leisure Suit Larry sa tento rok vracia na videohernú scénu, pričom v zverejnenom gameplay videu dáva najavo, že jeho chúťky sa ani za desaťročia nezmenili. 

Adventúrna séria Leisure Suit Larry vždy prinášala poriadnu dávku kontroverzie. Stačí si spomenúť na nikdy nevydaný štvrtý diel nazvaný Leisure Suit Larry 4: The Missing Floppies, čiže v preklade stratené diskety. Oficiálne vyjadrenia vtedajších autorov zo štúdia Sierra On-Line zneli, že sa im stratili produkčné diskety a jednoducho odmietli začať vývoj od úplného začiatku. Mnohí sa však dodnes domnievajú, že zo strany autorov išlo o premyslený vtip. Ďalší titul, ktorý totiž vydali, totiž neniesol poradovú číslovku štyri ale päť, akoby nikdy nedokončený predchodca skutočne vyšiel.

Bizarnosť série sa prejavovala aj v prostrediach, keďže Larry napríklad v spomínanom piatom dieli stratil pamäť, zaplietol sa s mafiou, ktorá ho nútila cestovať po svete, aby hľadal krásne ženy pre ich spoločnosť PornProdComp. V pokračovaní ste zasa vyhrali výlet do kúpeľov, ktoré boli obývané najmä prekrásnym nežným pohlavím, čo je pre Larryho jednoznačný raj. Séria vždy ponúkala i voľnejšie prehľadávanie prostredí, čiže lokácie boli väčšinou rozľahlejšie.

S príchodom nového milénia začala značka upadať. Upustila z adventúrneho štýlu a začala sa omnoho viacej venovať explicitnému zobrazovaniu nahých tiel alebo triviálnych minihier. Tvorcovia zo štúdia N-Fusion Interactive ešte priniesli v spolupráci s Alom Lowom, čo je pôvodný tvorca série, HD konverziu originálneho prvého dielu, no získali len priemernejšie hodnotenia, pričom jeden z recenzentov prehlásil, že nové gameplay mechaniky sú asi tak plytké, ako sexuálne frustrovaný hlavný protagonista.

Na novej Larryho hre pracujú pomerne neskúsení vývojári zo štúdia CrazyBunch. Tí doposiaľ nevytvorili žiaden väčší titul, okrem VR počinu CryptCrawler plného tmavých kobiek, kostlivcov a súbojov s mečom. Zverejnené video potvrdzuje, že Larry sa vo Wet Dreams Don’t Dry presunie do dvadsiateho prvého storočia a bude si musieť poradiť s modernými technológiami. Čiže prispôsobiť sa súčasným trendom zvádzania. Samozrejme, nebude chýbať ani ikonický kontroverzný humor, otvorené lokácie a klasické hádanky.

Leisure Suit Larry – Wet Dreams Don’t Dry vyjde exkluzívne pre PC. Nebudeme naň už ani dlho čakať, pretože vychádza za necelé dva mesiace, konkrétne 7. novembra 2018. Na Steame už má vlastnú stránku v obchode, kde si ho môžete predobjednať za 25,49 €. Inak je suma stanovená na 29,99 €.

Komentuj!