Register

A password will be e-mailed to you.

Pred dvomi rokmi mohli konzoloví hráč po prvýkrát vstúpiť do sveta Final Fantasy XV, ktorého vývoj sa datuje až do roku 2006. Z pôvodného konceptu takmer úplne vzišlo a celý počin vyšiel v nedokončenom stave. To však napravila takzvaná Royal Edícia, pre PC hráčov známa ako Windows Edition, pri ktorej síce bolo stále cítiť, že niektoré časti príbehu chýbajú, no i napriek tomu sa jednalo o fantastické JRPG s otvoreným svetov, čo kvituje aj naša recenzia. Vo februári tohto roku sa aj mobilné telefóny dočkali vlastného variantu epického dobrodružstva, avšak v Pocket edícii, ktorá sa najnovšie pozrie aj na konzoly.

Pocket Edition nasleduje rovnakú dejovú linku ako originálna verzia, pretože bola vyvíjaná súčasne s veľkým AAA titulom. Vystupujú v nej rovnaké postavy, čiže žiadne scenáristické zmeny nemusíte očakávať. Veľkou obmenou však prešla hrateľnosť, keďže krásnu grafiku s obrovskými svetmi, ktorými Final Fantasy XV disponuje, by ste len ťažko plnohodnotne preniesli na súčasné mobilné zariadenia. Vizuálna stránka skôr pripomína niektoré staršie diely fantasy ságy, takže je o niečo infantilnejšia než originálna hra.

Otvorený svet je v podstate zúžený na nutné minimum, čo prospieva najmä k ucelenejšej forme celého príbehu. Stále budete často bojovať, avšak kamera vás bude nepretržite snímať zvrchu, tým pádom máte neustále dobrý prehľad o dianí na súčasnom bojisku. Po svetoch sú okrem desiatok nepriateľov, či kooperujúcich charakterov, roztrúsené aj poklady s cennými odmenami. Ojedinele čelíte i jednoduchým quick time eventom. V recenziách zo začiatku roka sa Final Fantasy XV: Pocket Edition darilo pomerne slušene, pričom si mnohí toto drobnejšie dobrodružstvo pochvaľovali najmä kvôli skvelej kombinácii jednoduchej explorácie a rovnako nenáročných bojov.

PC hráči si mohli Pocket Edition zahrať už v toto leto, konkrétne v júli 2018 a to prostredníctvom Windows Store, pričom určite treba podotknúť, že úplne bezplatne. Majitelia konzol sa dočkali HD konverzie, za ktorú si však priplatia nemalú sumu. Na Xbox One stojí Pocket Edition 29.99 dolárov, a na PlayStation 4 až dokonca až 39,99 dolárov. Momentálne sa hovorí aj o Switch verzii, pričom podľa niektorých zahraničných zdrojov sa jej dočkáme ešte tento mesiac.

Komentuj!