Register

A password will be e-mailed to you.

O seriálovom spracovaní úspešného poľského fenomému Zaklínač, ktorý ešte viac spopularizovala herná trilógia od CD Projekt RED, kolujú informácie už nejakú dobu. Oficiálny casting ešte nie je známy, o rolu Geralta však prejavil záujem aj súčasný Superman, Henry Cavill, ktorý sa naposledy predviedol v akčnom thrilleri Mission Impossible: Fallout. Najnovšie sme sa však dozvedeli, kde sa bude seriál nakrúcať.

Okrem miest nakrúcania, sme sa dozvedeli aj to, že o réžiu neznámeho počtu epizód sa postará i známy Alik Sakharov. Ten už má na svojom konte aj tri epizódy dramatického thrilleru z politického prostredia House of Cards, pričom na režisérsku stoličku sa posadil aj vo fantasy seriáli Game of Thrones. To naznačuje, že Netflix to so Zaklínačom myslí seriózne a nepôjde teda o projekt začiatočníckych filmárov. Alik, ktorý je zároveň aj jedným z producentov projektu, sa údajne vyjadril, že by rád natáčal v Budapešti, Južnej Afrike, no i na Slovensku. Zatiaľ neprezradil presnú lokáciu, avšak ak by k tomu naozaj došlo, môžeme sa domnievať, že pôjde o nejakú horskú oblasť, ktorých je u nás požehnane.

Seriál by mal byť rozdelený do ôsmych epizód, pričom štyri z nich už scenáristi stihli kompletne napísať. Jednotlivé diely by mali byť verné knižnej predlohe, teda budú ctiť pravidlá fantasy sveta, ktorý vytvoril Andzrej Sapkowski. Natáčanie by, podľa najnovších správ, malo začať niekedy v novembri tohto roku. Seriál je momentálne ohlásený na jeseň budúceho roku, no podľa niektorých zahraničných zdrojov je tu istá šanca, že sa ho dočkáme až v roku 2020.

Komentuj!