Register

A password will be e-mailed to you.

Atmosférický hororový počin okorenený dávkou survival akcie s názvom Daymare 1998 sa nám predstavil ešte pred dvomi rokmi, o čom sme vás aj informovali. Vtedy sme sa dočkali ohlasovacieho traileru i pár minútového gameplay videa. Dokonca bola založená Kickstarter kampaň, ktorá mala pomôcť urýchliť vývoj tohto ambiciózneho hororového projektu. Ako sa zdá, tak Daymare 1998 je už vo finálnej fáze vývoja, nakoľko jeho autori vydali trailer, oznamujúci príchod titulu. 

Na vývoji, v súčasnosti už pravdepodobne dokončovaní, Daymare 1998 pracuje štúdio Invader Studios, ktoré sa pôvodne snažilo vytvoriť fanúšikovský remake legendárneho Resident Evil 2. Ten im však bol neskôr zatrhnutý firmou Capcom, čo sú pôvodní autori série Resident Evil. Preto autori začali pracovať na svojom vlastnom titule, ktorý mal byť poctou klasikám žánru, akurát mal využívať o niečo modernejšie mechanizmy. Hru sme teda mohli klasifikovať, aspoň podľa zverejnených videí, ako duchovného nástupcu legendy Shinjiho Mikamiho, Resident Evil 4, akurát s plynulejším strieľaním.

Nedávno vydaný teaser trailer neponúka žiadne nové relevantné informácie. Zatiaľ vyšiel iba prostredníctvom YouTube kanálu s názvom Residence of Evil, ktorý spravujú fanúšikovia dlhoročnej survival série, avšak najmä pôvodnej trilógie so statickou kamerou a nedostatkom nábojov. Len pre upresnenie, na tomto kanáli vychádzajú videá z vývoja očakávaného Vigil: Prophecy of the Bestowed. Tridsať sekundový trailer láka na temnú atmosféru, podmanivú hudbu a rýchlu akciu, no zatiaľ sme nepočuli ani slovo z voice actingu, takže sa vynára otázka, či hra bude mať vôbec nejaké zvukové dialógy alebo sa príbeh odvíja výhradne prostredníctvom textu. Práve voice acting totiž môže byť pomerne veľkým problémom pre neskúsených a začínajúcich vývojárov.

Pôvodný plán bol vydať titul iba na PC a to prostredníctvom platformy Steam, avšak z neho očividne zišlo, nakoľko koniec traileru prezrádza, že sa fanúšikovský projekt pozrie aj na konzoly PlayStation 4 a Xbox One. O fixnom dátume vydania, či cene však zatiaľ nepadla žiadna zmienka. Autori zakončujú svoju ukážku slovami “Už to prichádza”.

Komentuj!