Register

A password will be e-mailed to you.

Frogwares, autori úspešných adventúr o Sherlockovi Holmesovi, ohlásili už dávnejšie svoj doposiaľ najambicióznejší projekt, The Sinking City. Malo by sa jednať o jednu z mála hier, ktorá bude pracovať s fenoménom Howarda Phillipsa Lovecrafta, mimozemskou entitou Cthulhu. Zároveň si však írski autori zaumienili, že ich titul sa musí odohrávať v otvorenom svete a mal by byť kombináciou detektívnej adventúry a third person akcie. Hrateľná ukážka, ktorá bola zverejnená na tohtoročnom Gamescome, sa javí veľmi atraktívne. 

Na začiatku videa je nám jemne naznačené celé zasadeniu titulu. Vieme teda, že sa ocitáme približne v roku 1920 a preberieme úlohu súkromného detektíva z Bostonu, pána Charlesa Reeda. Ten si v minulosti prežil tragické udalosti, ktoré ho priviedeli na hranicu šialenstva. Dostáva sa tak do zvláštneho mestečka, ktoré neustále sužujú neustupujúce potopy. Detektív čoskoro zisťuje, že niečo s týmto miestom nie je v poriadku. Teraz už nie je najmenších pochýb, že pôjde o veľmi atmosférický počin. Nasvedčuje tomu aj takmer úplná absencia hudobného sprievodu, ponuré a pusté uličky mestečka, ktoré navyše vyzerajú vizuálne príťažlivo. Vrcholom všetkého je ženská protagonistka, ktorá má z neznámeho dôvodu zašité ústa. Očividne pôjde o naozaj mysterióznu záležitosť plnú bizarných kuriozít.

Značka Frogwares sa nezaprie najmä pri detektívnych pasážach, ktoré sa podobajú práve na ich staršie tituly so známym britským detektívom. Predmety si môžete detailne prezrieť, hľadať podstatné stopy je nutnosťou, no využitý je aj prvok poškodenej mysle hlavného hrdinu. Ak ho niečo rozruší, celá obrazovka stratí farby a Charles začne mať vidiny, či počuť šepotavé hlasy. Rovnako si budete musieť usporiadať niektoré udalosti, ktoré dávajú dohromady dôležitú stopu, pričom podobný aspekt môžeme opäť nájsť v starších počinoch autorov.

Akčné pasáže s príšerami nepôsobia príliš svižne, skôr zapadajú do pomalšieho tempa hry. Samotní autori prízvukujú, že strieľanie nebude časté a náboje budú obrovskou vzácnosťou. Ku koncu prezentácie sa ešte dozvedáme, že v hre bude zastúpené aj hráčske voľby. Nie každá však bude mať priamy dopad na dej, nakoľko niektoré fungujú iba pre potreby dokončenia prípadu.

Komentuj!