Register

A password will be e-mailed to you.

Na tohtoročnom Gamescome sa nám krátkym trailerom predstavilo celé hororové videoherné univerzum The Dark Pictures Anthology, ktoré odštartuje podmorským titulom Man of Medan. Práve ten dostal viac ako desať minútovú ukážku hrateľnosti, ktorá láka na strašidelnú atmosféru. 

Keďže sa jediná o titul, na ktorom pracujú autori zo štúdia Supermassive Games, teda tvorcovia hororovej slasher exkluzivity pre PlayStation 4 menom Until Dawn, tak asi nikoho neprekvapí, že aj Man of Medan bude obsahovať hráčske voľby. Koniec koncov, prvé slová ukážky sú venované práve tomu, že každý má v sebe nejaký vnútorný kompas, ktorý mu pomáha určiť, čo je a naopak, čo už nie je morálne a správne. Úplne prvé rozhodnutie hrateľnej ukážky má definovať váš charakter, keďže si máte vybrať medzi racionálnym a emocionálnym rozhodovaním sa. Zatiaľ je však otázne, či bude mať táto voľba nejaký dopad na hrateľnosť.

Ukážka ďalej prezrádza, že nadprirodzeno a zatiaľ bližšie nepredstavené príšery, pripomínajúce živé mŕtvoly, nebudú jediným nebezpečenstvom vo vraku lodi, pretože prítomná bude aj zvláštna skupina ľudí s neznámym cieľom. Po takmer celú dobu ukážky je hrateľná postava Fliss ohrozovaná akýmsi Dannym. Ten vie o lodi očividne viac ako prezrádza, pretože tvrdí, že pokiaľ niekto na lodi zomrie, tak v nej zostane už navždy. Čo opäť hrá do karát tvrdeniu, že nadprirodzeným elementom budú tentokrát živé mŕtvoly.

Aj napriek tomu, že ukážka nie je príliš dlhá, doslova až odstrašuje hutnou atmosférou a veľkým počtom záhad, ktoré snáď odhalíme počas hrania plnej hry. Zatiaľ to stále vyzerá tak, že Man of Medan nebude slasherom, ale skôr atmosférickou záležitosťou, no možno sa jedná zo strany autorov o premyslený ťah. Tento morský horor totiž nedisponuje tak veľkým množstvom postáv a preto si Supermassive Games nechávajú tie najbrutálnejšie úmrtia až pre hráčov, ktorí si Man of Medan skutočne zahrajú, vďaka čomu budú prehnane násilné scény pôsobiť ešte viac šokujúco.

dfd

Komentuj!