Register

A password will be e-mailed to you.

Pamätáte sa ešte na Biomutant? Odpoveď bude, pravdepodobne, znieť nie, keďže po krátkom predstavení minulý rok sa nám táto originálne sa javiaca záležitosť pripomenula už len vo februári tohto roku a to len približne minútovým gameplay videom. Na tohtoročnom Gamescome sme sa síce dočkali už detailnejších ukážok, no zároveň aj odloženia titulu na budúci rok. 

Hneď z úvodu sú nám priblížené bohaté možnosti tvorby vlastného a jedinečného mutanta. Tie zahŕňajú ako výber tváre, dĺžku tela, typ pazúrov či chvostu, tak aj farbu. Nasleduje kratší súboj, v ktorom postava využíva ako svoj nabrúsený meč, tak akési pištole. Každý mutant bude očividne poriadne flexibilný a svižný, keďže mu, aspoň teda v ukážke, nerobí žiaden problém skákať z jedného nepriateľa na druhého a to aj v prípade, že nie sú práve blízko pri sebe. Súbojový systém sa podobá na ten z tretieho dielu série The Witcher, či Final Fantasy XV, samozrejme, s tým rozdielom, že v Biomutant je všetko takpovediac family friendly, nakoľko hra je určená aj tým najmladším hráčom. Tento fakt podtrháva aj komiksovo ladený vizuál, či infantilný komentár rozprávača.

Ukážka ďalej dokázala, že hrateľnosť bude určite rozmanitá. Okrem súbojov by sme mali totiž často skákať, miestami dokonca preberieme aj úlohu veľkého robota, ktorého nebudeme využívať iba na súboje. No a nakoniec si pre nás autori pripravili ešte boss súboj, pričom tohto predátorského giganta mutant skolí priamo zvnútra a nejedná sa o žiadnu metaforu.  Zatiaľ to vyzerá tak, že svet detskejšieho Geralta bude pomerne pestrý a zaujímavý.

Celá ukážka pôsobí tak nádherne, až je škoda, že THQ Nordic, vydavatelia titulu, sa rozhodli posunúť pôvodný dátum vydania, ktorý bol stanovený na jeseň tohto roku. Snáď však vývojárom zo štúdia Experiment 101 dodatočný čas pomôže opraviť všetky súčasne chyby a priviesť tak ich počin k pomyselnej dokonalosti. Biomutant bol posunutý na rok 2019, avšak momentálne bez fixného dátumu vydania, pričom na jeho rozmanitý svet sa môžu tešiť majitelia PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Komentuj!