Register

A password will be e-mailed to you.

Shenmue 3 má byť pokračovanie kultovej i keď finančnej nie až tak úspešnej bojovej série s prvkami reálneho sociálneho nažívania. Tretí diel série bol ohlásený ešte v roku 2015 spolu s kickstarerovou kampaňou, ktorá slávila úspech. Dátum vydania bol najprv stanovený na koniec tohto roka, avšak neskôr bol celý projekt odložený. Deep Silver, vydavateľ titulu, však oznámil nový dátum vydania. 

Nový dátum vydania so sebou priniesol i kratší trailer, ktorý sa po vzore predošlých ukážok nesie skôr v príbehovom duchu a teda nepredstaví žiaden gameplay. Samotnej ukážke však ešte predchádza komentár jedného z autorov, v ktorom nám prezrádza, že hoci v reálnom svete ubehlo neuveriteľných šestnásť rokov, od skončenia posledného titulu série, pokračovanie sa odohráva iba deň po jeho predchodcovi. Traileru sa podarilo navodiť výbornú atmosféru a aj napriek tomu, že o grafickej špičke hovoriť nemôžeme, nočné spracovanie mesta očarí nejedného hráča.

Ešte pred vydaním Shenmue 3 si určite stihnete zahrať remasterované verzie prvých dvoch dielov, takže si realisticky vyznievajúce súboje, rôzne sociálne minihry a pomerne dlhú kampaň budete môcť prežiť na vlastnej koži. A to aj v prípade, že patríte k hráčom, ktorí sa o sérii dozvedeli len prednedávnom. Tí ostatní si zasa môžu pripomenúť oba diely na konzolách PlayStation 4, Xbox One a PC. Tretí diel série vyjde až budúce leto, presnejšie 27. augusta 2019 na PC a PlayStation 4.

Komentuj!