Register

A password will be e-mailed to you.

Twin Mirror bol ohlásený a vlastne aj predstavený na tohtoročnej E3, konkrétne na konferencii japonskej firmy Sony. Malo by sa jednať o adventúrny počin štúdia Dontnod Entertainment, autorov Life Is Strange, ktorý v sebe skĺbi prvky poctivého psychologického thrilleru a detektívnej zápletky. Podľa sľubov autorov budete pracovať s mysľou hlavného hrdinu, ktorým je Sam, so spomienkami na minulosť, s voľbami prítomnosti i budúcnosti, ktoré by nakoniec mali rozhodnúť o Samovom osude. Twin Mirror sa dočkal ďalšieho predstavenia na tohtoročnom Gamescome, pričom tentokrát naznačuje možnú rozdvojenú osobnosť hlavného hrdinu. 

Sam v novej ukážke tvrdí, že problémom mysle je to, že v nej nie ste vždy tak úplne sami. Pokiaľ ste sledovali predstavenie počas E3, viete, že Sam sa v ňom jedného rána prebudí so skrvavenou košeľou a nebude si pamätať, čo presne sa minulú noc stalo. Práve to by mohlo naznačovať, že druhá osobnosť, skrývajúca s v Samovi, bude vykonávať niektoré činy bez jeho vedomia. Vďaka tomu by mali autori možnosť detektívnu zápletku okoreniť bojom Sama so svojou mysľou, avšak momentálne sa jedná iba o subjektívne dohady. Tiež je totiž možné, že vás táto druhá osoba bude iba sprevádzať počas vášho vyšetrovania a ponúkne tak pomyselný druhý pohľad na celý prípad.

Podľa traileru je ďalej zrejmé, že budete veľmi často pracovať s mysľou Sama. Ten by si mal totiž vedieť zosumarizovať všetky detaily, stopy i súvislosti, na ktoré narazil počas svojho vyšetrovania. Následne by mal usúdiť nejaký záver, či výsledok z toho čo videl a zažil. Inými slovami scenár, ktorý nastane, pokiaľ sa rozhodne tak, či inak. To naznačuje, že myseľ bude slúžiť ako nejaké miesto, v ktorom si hráč bude môcť pospájať niektoré veci, ktoré spolu očividne súvisia. Niečo podobné, avšak v omnoho komornejšom štýle, bolo využité aj v titule Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter.

Twin Mirror bude, po vzore úspešného Life Is Strange, epizodickým titulom. Bude však rozdelený iba troch epizód, pričom tá prvá nesie názov Lost on Arrival. Bohužiaľ, ani tentokrát sme sa nedočkali oznámenia presného dátumu vydania, nakoľko stále len vieme, že hra vyjde niekedy v roku 2019. Na túto psychologickú cestu sa môžu tešiť majitelia osobných počítačov, konzol PlayStation 4 a Xbox One.

Komentuj!