Register

A password will be e-mailed to you.

Tvorba britského štúdia Supermassive Games je pomerne rozmanitá. Za krátku dobu od svojho vzniku stihli vytvoriť HD verziu legendárnej first person akcie Killzone, či napríklad digitálnu knihu s názvom Walking with Dinosaurs, ktorá, ako už názov napovedá, pojednávala o druhoch, charakteristickom správaní sa a pozorovaní mnohých unikátov týchto predátorov z druhohôr. Britských autorov však najviac preslávil horor Until Dawn, ktorý vyšiel exkluzívne na PlayStation 4. Po enormnom úspechu začali autori pracovať na úplne novom interaktívnom horore, ktorý tentokrát vyjde na všetky veľké platformy. 

Nový hororový zážitok ponesie názov Man of Medan a z vydaného traileru to zatiaľ vyzerá tak, že bude disponovať rovnakými gameplay mechanikami ako predchodca. To znamená, že vaše rozhodnutia budú mať priamy dopad na dej, respektíve na to, ktorá postava zomrie a kto sa stane šťastným preživším. Autori teda, pravdepodobne, opäť zvolili kombináciu jednoduchej adventúry a napínavého filmovo spracovaného hororu a tomuto faktu nasvedčuje aj realistické spracovanie mimiky a voice-actingu. Hereckému obsadeniu tentokrát kraľuje Shawn Ashmore, ktorý už má s motion capture skúsenosti, pretože je hlavným hrdinom titulu Quantum Break, ktorému prepožičal svoju podobizeň i hlas.

Tentokrát bolo zasnežené prostredie opustenej chaty zamenené za podvodný svet a starý vrak lode. Atmosféra by teda mala byť ešte skľučujúcejšie než naposledy, nakoľko nejaké únikové, či bezpečné miesto je skutočne ďaleko. To, či sa bude ale opäť jednať o slasher plný krvi je zatiaľ otázne, nakoľko vydaný trailer neobsahuje žiadne prehnane násilné scény. A hoci Until Dawn miestami desil svojou temnou atmosférou, krvou sa naozaj nešetrilo. Preto je celkom možné, že nový horor rovnakých autorov bude tentokrát zameraný čisto na atmosféru, no s určitosťou to momentálne nevieme skonštatovať.

Man of Medan bude navyše začiatkom  nového videoherného hororového univerza. Supermassive Games sa totiž rozhodlo budovať vlastné univerzum, v ktorom budú vychádzať podobne ladené hororové tituly, ktoré na seba môžu i trochu nadväzovať, avšak vždy by sa malo jednať o unikátny príbeh s novými charaktermi. Supermassive Games ďalej oznámili, že každý samostatný titul bude vydávaný spoločnosťou Bandai Namco. Univerzum ponesie názov The Dark Pictures Anthology, no na jeho začiatok si budete musieť počkať až do roku 2019. Vtedy totiž vychádza Man of Medan a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One, avšak ešte sme sa nedočkali fixného dátumu vydania.

 

Komentuj!