Register

A password will be e-mailed to you.

Autori zo štúdia Square Enix sa nedávno prostredníctvom svojho Twitter účtu pochválili, že nejakú dobu pracovali na tajnom projekte. Zverejnený príspevok ďalej naznačoval, že pôjde o stolovú hru, ktorá v nás vyvolá chuť k dobrodružstvu, čo bola vlastne prvá indícia. Hráči pomerne rýchlo odhalili túto jednoduchú hádanku a Square v ďalšom príspevku oficiálne oznámilo, že pôjde o Tomb Raider Legends: The Board Game. 

Známa videoherná archeologička s bujným poprsím a ikonickými dvoma pištoľami má už nejaké tie skúsenosti so stolovými hrami. Stačí spomenúť prvý diel, ktorý vyšiel na konzole šiestej generácie, teda na PlayStation 2. Áno, hovoríme práve o dieli s názvom Angel of Darkness, ktorý bol, pravdepodobne, tým najambicióznejším projektom tejto série a vlastne aj svojej doby. Pôvodne mal totiž disponovať veľkým množstvom otvorených lokácii, RPG systémom, do hrateľnosti mali byť zakomponované stealth mechaniky, ktoré mohli konkurovať legendárnej sérii Hidea Kojimu, Metal Gear. Dlhý vývoj sa však na počine podpísal a vtedajší tvorcovia série, Core Design, priniesli na svet videoherný polotovar. Množstvo obsahu bolo vystrihnutého, čo zahŕňalo aj oblasť nemeckého hradu, obsah druhej hrateľnej postavy bol okresaný na nutné minimum, no a potencionálna trilógia teda nikdy nebola dokončená a celá série bola posunutá novým vývojárom.

Práve vďaka veľkej ambicióznosti projektu bola vytvorená stolová hra na motívy Angel of Darkness. Tá obsahovala až štyri hrateľné postavičky, ktoré však neboli príliš zdatne vytvorené, množstvo útočných a obranných kartičiek ako i pomerne veľké hracie pole. Niečoho podobného sa dočkal aj Tomb Raider: Underworld, avšak ani v tomto prípade sa nejednalo o nič tak známe ako napríklad stolové hry Pána Prsteňov, Star Wars, či Game of Thrones. Naposledy spojil spin-off kooperačný diel, Lara Croft and the Temple of Osiris, sily so značkou Monopoly a vytvorili tak tematickú stolovú hru. Tá mala klasické pravidlá každej Monopoly hry, akurát boli figúrky, text políčok a kartičiek prispôsobený atmosfére videoherného počinu.

O novej hre toho ešte veľa nevieme. Je už síce isté, že bude niesť názov Tomb Raider Legends: Board Game a zrejme pôjde o tú najväčšiu stolovú hru v histórii značky Tomb Raider. Minimálne jej autori tak zatiaľ vystupujú a robia okolo nej tajnosti. Postupne totiž zverejňujú príspevky, ktoré majú formu akejsi hádanky, no a pokiaľ prídu nadšení fanúšikovia na jej riešenie, budú odmenení novou dávkou informácii. Zatiaľ poslednou odmenou bolo ohlásenie toho, že stolová hra by mala vyjsť niekedy v prvom kvartáli roku 2019. O ďalších novinkách, týkajúcich sa Tomb Raider Legends: Board Game vás budeme priebežne informovať.

Komentuj!