Register

A password will be e-mailed to you.

Spoločnosť Valve, známa predovšetkým vďaka hernej platforme Steam, či sériou Half-Life, pravdepodobne, vidí potenciál v streamovaní. Zrejme aj to je jeden z dôvodov prípravy konkurencie pre Twitch.tv. No nie všetko ide podľa plánov a vo Valve sa nevyhli menšiemu fiasku.

Jeden z Tweetov Pavela Djundika zo spoločnosti Valve totiž obsahoval link na Steam.tv. Stránka, na ktorú odkazoval, je momentálna prázdna, no v čase publikovania tweetu obsahovala nápis “Welcome to Steam.tv”. Ak si dáme dokopy jednotlivé súvislosti, je viac než pravdepodobné, že Valve chce zrejme konkurovať Twitchu. Stranka, na ktorú smeroval link, bola totiž overená ako legitímna a neskôr sa tam dokonca objavil aj prenos zápasu z Dota 2. Vo Valve však stihli rýchlo zareagovať a okamžite ju vypli.

Neskôr prišlo aj oficiálne vyjadrenie od kompetentných potvrdzujúce, že Steam.tv je naozaj v príprave, no nedorozumením sa dostal na svetlo sveta skôr, ako sa pôvodne predpokladalo. Momentálne je Steam.tv vo fáze testovania a podľa zástupcov spoločnosti Valve by mala byť táto streamovacia platforma hotová do začiatku pravidelného turnaja The International v Dote 2. Vyzerá to tak, že Twitch.tv bude mať naozaj silného konkurenta.

Komentuj!