Register

A password will be e-mailed to you.

Warhammer: Vermintide II je pokračovanie fantasy kooperačnej first person akcie z roku 2015, ktorá niesla identický názov. Autori tohto počinu prednedávnom vydali teaser, ktorý naznačuje, že sa dočkáme úplne nového rozšírenie práve pre tohto duchovného nástupcu legendárneho Left 4 Dead.

Vermintide II sa do našich herných zariadení dostalo v marci tohto roku. Príbeh počinu od štúdia Fatshark sa odohrával na začiatku krvavého konfliktu nazvaného End Times, ktorý nakoniec vyústil v zničenie celého Warhammer Fantasy univerza. Hrateľnosťou bolo toto pokračovanie verné predošlému dielu. Môžete teda očakávať desiatky, miestami až stovky súčasne útočiacich rôznorodých nepriateľov, päť hrateľných charakterov, no a množstvo chladných zbraní, ako napríklad kordy, sekery či meče ale aj tie strelné medzi, ktoré patrí napríklad automatická puška alebo kuša. Celá hra bola rozdelená do troch aktov, ktoré sa skladali z viacerých rôzne dlhých misií. Kooperačný počin sa tešil pozitívnym hráčskym ohlasom a rovnako dobre dopadol aj v našej recenzii.

Rozšírenie by malo niesť názov Shadows over Bögenhafen, pričom samotný teaser neprezrádza takmer vôbec nič. Podľa oficiálneho lore Warhammer Fantasy je Bögengafen obchodné mestečko, v ktorom žije približne 5000 obyvateľov. Informácie ďalej tvrdia, že v ňom odjakživa vládli štyri rodiny Haagen, Ruggbroder, Steinhäger a Teugen. Práve rodina Teugenovcov mala niečo spoločné s temnou mágiou, no a nakoniec bola kvôli týmto nekalým praktikám porazená lovcami čarodejníc, vďaka čomu stratila aj všetku svoju moc v meste. Presne tento fakt by mohol naznačovať, že sa zhostíme úlohy úplne nových postáv, avšak naskytuje sa aj možnosť, že staré známe charaktery prídu takpovediac urovnať situáciu do Bögenhafenu. Jedná sa však iba o dohady, nakoľko isté je snáď len to, že sa nové rozšírenie bude odohrávať v obchodnom meste. Dokonca momentálne ani nevieme, či bude platené alebo nie, pretože teaser prezradil len názov a dátum vydania, ktorý je stanovený na 28. augusta 2018. Rozšírenie by sa malo byť dostupné ako pre majiteľov PC, tak aj Xbox One.

Komentuj!