Register

A password will be e-mailed to you.

Priznajte si, koľko z vás by sa chceli hrabať v súkromí akýchkoľvek osôb a mať takú moc, že žiadny počítač, či žiadny mail nezostane pred vami v bezpečí? Chceli by ste dokonca brať peniaze za donášanie na určité osoby? Pozoruhodný mix adventúry a simulátoru Orwell, ktorý je dočasne zadarmo na Steame, vám to umožní.

Mechanika celej hry spočíva hlavne v pátraní. Stanete sa v nej súčasťou takzvaného Orwellu, čo je nový vládny program, ktorý dokáže virtuálnymi prostriedkami sledovať občanov a ich súkromie. Okrem umelej inteligencie však dáta preverujú aj vybraní ľudia. Tí sú určení na to, aby triedili Orwellom získané dáta a rozhodujú, ktoré budú predané bezpečnostným zložkám. Vy sa stávate takouto poverenou osobou vo chvíli, kedy svetom otrasie séria teroristických útokov. Tlak na odhalenie páchateľov a zaistenie poriadku, teda aj na vás, je vysoký. Takže si čítate súkromné správy podozrivých osôb, ich príspevky na sociálnych sieťach a získavate informácie aj iných o osobách. Systém Orwell vám šikovne označí dôležité body v nejakom článku, či súkromných mailoch a je na len vás, či tieto informácie posuniete vašim nadriadeným, alebo si ich necháte pre seba a dokonca budete údajným teroristom nápomocní.

Keď vás táto netradičná hra zaujala, nesmiete príliš otáľať. K získaniu zdarma je totiž už len niekoľko hodín, a to priamo na toto odkaze. Jediné čo k aktivácii svojej kópie potrebujete je účet na Steame.

Komentuj!