Register

A password will be e-mailed to you.

Posledná sezóna videoherného The Walking Dead, ktorá podľa slov autorov uzatvorí príbeh kedysi malej bezbrannej, no dnes už skúsenej a smrtiacej Clementine, odštartovala pred pár dňami prvou epizódou s názvom Done Running. Telltale Games väčšinou nezverejňujú dátumy ďalších epizód, avšak tentokrát fanúšikov prekvapili a oznámili, že dlhoročná cesta Clementine vyvrcholí ešte tento rok. 

Začiatok konca tohto post-apokalyptického príbehu si hráči, no i zahraniční kritici, zatiaľ pomerne pochvaľujú. Podobne dobre si však viedla aj predošlá sezóna s názvom A New Frontier, avšak v nasledujúcich epizódach mali scenár i hrateľnosť skôr klesajúcu tendenciu, čo nakoniec vyústilo v sklamanie mnohých skalných fanúšikov série. Môžeme však skonštatovať, že nové mechaniky hre očividne pomohli a tvorcovia si opäť dali záležať na príbehu a silných charakteroch, pričom nešetrili ani nečakanými zvratmi.

Telltale Games prostredníctvom svojho Twitter účtu zverejnilo príspevok, ktorého súčasťou bol aj obrázok, prezrádzajúci to, že naša spoločná cesta s mladou Clementine skončí ešte tento rok. Ďalšia epizóda s názvom Suffer the Children vyjde 25. septembra, následne môžeme už 6. novembra očakávať epizódu Broken Toys, no a finále s názvom Take Us Back, čo je mimochodom aj názov ústrednej piesne prvej sezóny The Walking Dead, vyjde 18. decembra 2018. Prezradenie všetkých dátumov naznačuje, že autori majú tentokrát scenár dobre premyslený a celá sezóna je už prakticky dokončená. Snáď sa im dôstojne podarí rozlúčiť s Clementine a na nejakú dobu dajú zbohom nehostinnému zombie svetu.

 

Komentuj!