Register

A password will be e-mailed to you.

Bethesda Softworks pohrozila predajcovi registrovanému na internetovom obchode Amazon, že ak nestiahne svoju ponuku na nerozbalenú kópiu hry The Evil Within 2, tak dá ho na súd. Tento prípad môže mať v konečnom dôsledku naozaj rozsiahle následky.

Všetci ste to už asi zažili. Kúpili ste si hru a po prejdení už nebol dôvod na opätovné hranie. Preto hra skončila v bazári a vy ste si kúpili za získané peniaze niečo nové. Podobné praktiky však môžu byť vďaka najnovšiemu prípadu predaja hry na Amazone ohrozené. Podľa portálu Polygon, totiž Vorys, právnická firma Bethesdy, zaslala predajcovi Ryanovi Huppovi registrovanému na Amazone upozornenie, že musí okamžite odstrániť The Evil Within 2 zo svojej ponuky, inak bude zažalovaný a začnú proti nemu súdny proces. Odôvodňujú to tým, že nie je oprávnený predajca ich hier, a že označenie jeho hry ako “novej” spadá pod klamlivú reklamu.

Hupp zostal týmto počinom Bethesdy poriadne zaskočený a hru radšej z predaja stiahol, ale s verdiktom rozhodne nesúhlasí. Odvoláva sa na článok z amerického práva, kde má spotrebiteľ možnosť predať hru, knihy, alebo dvd ďalšiemu spotrebiteľovi, pokiaľ tento tovar nie je nijak dodatočne upravený. Bethesda sa však ohradila, že keďže hra nemá svoju pôvodnú záruku, toto právo sa v tomto prípade nedá aplikovať.

Bethesda aj Vorys boli následne kontaktované Polygonom, ale obe firmy odmietli odpovedať na ich otázky. Ryan Hupp sa vyjadril, že chápe, o čo Bethesde ide, ale vyhrážanie sa jednotlivcom na Amazone považuje za dosť prehnané. Nie je isté prečo sa Bethesda zamerala práve na jedného spotrebiteľa na Amazone, keďže kópie The Evil Within 2 sú stále dostupné u viacerých dodávateľov na ich stránke. Ak sa z tohto prípadu stane precedens, predaj hier na Ebayi či Amazone tak v budúcnosti môže byť ohrozený žalobami, čo spotrebiteľov rozhodne nepoteší.

Komentuj!