Register

A password will be e-mailed to you.

Artifact je očakávaný kartový titul, ktorého vývoj má na starosti Valve Corporation. Tí v minulosti patrili k najviac chváleným herným vývojárom, no v poslednej dobe sa ďaleko viac venovali samotnému Steamu, z ktorého im prichádzajú najväčšie zisky. Artifact by mal byť teda akýmsi plnohodnotnejším návratom na videohernú scénu, no a práve tento počin dostal dátum vydania. 

Valve Corporation v minulosti vyvíjali jeden skvelý titul za druhým. Z ich produkcie vzišla napríklad legendárna značka Half-Life, ktorej príbeh síce nikdy nebol dokončený, no oba diely sa považujú za jedny z najrevolučnejších first person akčných hier všetkých čias. Ďalej jednoznačne stojí za zmienku skvelá kooperačná záležitosť Left 4 Dead, v ktorej spolu s ďalšími hráčmi likvidujete hordy živých mŕtvych, či logicky zameraný Portal a jeho pokračovanie, nesúce za svojím názvom poradovú číslovku 2. Enormnou popularitou a obrovskou záplavou hráčov sa mohol svojho času popýšiť aj Counter Strike: Global Offensive, ktorý dlhodobo patril k najviac hraným titulom na svete. Postupom času však Valve v podstate úplne rezignoval na tvorbu hier a začal sa skôr venovať Steamu a jeho vylepšovaniu. Autori z Valve dokonca vyvinuli vlastný PC hybrid s názvom Steam Machine ale aj unikátnny VR headset, HTC Vive.

Artifact by mal vychádzať zo sveta Dota 2, čo je úspešný MOBA titul a zároveň jediná relevantnejšia konkurencie pre League of Legends. K dispozícii teda budú známe kúzla, bojovníci i útoky známe z vyššie spomínaného titulu. Všetko však bude mať výhradne kartovú podobu a preto bude nutné vystavať si vlastný unikátny balíček, ktorý najlepšie vyhovuje vášmu hraciemu štýlu a taktike. Už dlhšiu dobu sa taktiež vie, že samotné karty bude možné zakúpiť aj za reálne peniaze a to prostredníctvom obchodu priamo na Steame. Tiež vieme, že sa môžeme tešiť na 240 kariet, pričom štyridsať štyri z nich by mali byť silní hrdinovia. Neskôr by mali prísť na rad aj expanzie a menšie rozšírenia.

Artifact si hneď po úplne prvom krátkom predstavení vyslúžil poriadnu vlnu kritiky, keďže hráči očakávali niečo väčšie a zaujímavejšie, ako napríklad Half-Life 3, Left 4 Dead 3, či Portal 3, avšak nič také sa nekoná. Tento kartový počin už dostal aj dátum vydania, pričom mali by sme sa ho dočkať 27. novembra 2018, kedy vyjde na PC. Už budúci rok by sa mal dostať na mobilné zariadenia. Momentálne sa ešte nedá predobjednať, avšak podľa všetkého by mal stáť približne 20 eur.

Komentuj!