Register

A password will be e-mailed to you.

Vigor je pripravovaným survival titulom českého štúdia Bohemia Softworks, ktoré môžete poznať aj vďaka o niečo staršiemu počinu DayZ. Ten sa síce stále nachádza v Early Access, avšak istú dobu sa tešil priam obrovskej popularite. Hoci nám bola novinka pražského štúdia predstavená iba minulý mesiac, o čom sme vás aj informovali, už stihol prebehnúť aj beta test a celý projekt zamieril do Xbox Game Preview – čo je v podstate služba, v ktorej si môžete zakúpiť Early Access tituly. 

Vigor je survival titulom, v ktorom však nejde o prežívanie, respektíve nemusíte sa v ňom starať o základné potreby vášho charakteru. Napätie je budované skôr pocitom neistoty, keďže vašou úlohou je zbierať suroviny a následne sa jedným z únikových bodov dostať späť na základňu. Hoci je priamy kontakt s inými hráčmi o niečo zriedkavejší než v DayZ, v prípade smrti strácate všetko svoje vybavenie. Strieľanie je menej arkádové, čiže sa skôr snaží priblížiť skutočnému správaniu sa zbraní, čo je v podstate zvykom pri hrách od českých autorov.

Práve tento projekt bol pridaný do Xbox Game Preview, kde si ho môžete zakúpiť za cenovku 19,99 dolárov, čo je približne 17 eur. Vigor síce v roku 2019 prejde do free to play verzie, avšak peniaze pomôžu autorom vylepšiť svoj titul a zároveň ho zdarne dokončiť. Pokiaľ teda obľubujete tvorbu českých tvorcov, radi by ste ich podporili a zároveň vás Vigor zaujal, tak niet nad čím váhať. Pokiaľ sa pýtate, či sa dočkáme aj verzii pre iné platformy, tak úplne vylúčiť to nemôžeme. Momentálne sa však jedná o exkluzivitu pre konzolu Xbox One, pričom zatiaľ nie je jasné, či sa Vigor dostane aj na PlayStation 4, či PC.

Komentuj!