Register

A password will be e-mailed to you.

Aj keď je Steam stále najpopulárnejšou platformou pre nákup našich nových hier, neznamená to, že konkurencia spí na vavrínoch. Napríklad EA má svoju platformu s názvom Origin. Ten mal už dlhodobo zavedený program On the House, v rámci ktorého ste mohli z času na čas získavať zaujímavé tituly zdarma. Ten však, bohužiaľ, končí.

Ealectronic Arts sa rozhodli skončiť program On the House, pretože by zrejme dobre nefungoval v spolupráci s novým systémom predplatného, ktorý bude mať ostrý štart už v úvode augusta 2018. Toto predplatné bude zahrňovať plný a nelimitovaný prístup k hrám, ktoré Origin ponúka. Samotný program fungoval približne 4 roky, teda od 2014 a ponúkol naozaj zaujímavé hry, aj keď nezriedka staršieho dáta. Medzi inými aj Dead Space, Battlefield 3. Dragon Age: Origins, či Syndicate, jedným slovom herné hity, ktoré už mali nejaký ten rok.

Mnoho hráčov si všimlo túto zmenu na Reddite, kde link “On the House” presmerovával záujemcov už len na úvodnú stránku Originu. EA na to zareagovalo potvrdením informácie o jeho zrušení. Aj keď bol tento program výhradne reklamou na Origin, pretože nič nepúta výraznejšie ako slovo zadarmo, ani tento fakt nepomohol Originu dobehnúť totálnu dominanciu Steamu na trhu. Z toho dôvodu EA muselo prísť s niečím novým. Odborníci sa celkovo zhodujú, že podobný druh predplatného bude zrejme hudbou budúcnosti. V praxi iba zaplatíte mesačný poplatok a dostanete prístup k veľkej knižnici hier. S niečím podobným nakoniec prišiel aj Microsoft a jeho Xbox Game Pass. Či sa tento krok EA, vyplatí, ukáže až budúcnosť, Steam to však zrejme v blízkej dobe neohrozí.

Komentuj!