Register

A password will be e-mailed to you.

Ešte v júni 2017 sa Julianovi Gollopovi, tvorcovi slávnej série X-COM, podarilo zafinancovať na Figu projekt Phoenix Point. Požadovanú čiastku 500 000 sa pritom podarilo bez problémov prekročiť až o ďalších 265 000 dolárov. Z toho bolo jasné, že táto temnejšia verzia X-COMu zaujala široké publikum a štúdiu Snapshot Games momentálne vôbec nič nestojí v ceste k jej dokončeniu.

Okrem temnejšej atmosféry by Phoenix Point mal oproti svojmu slávnemu vzoru obsahovať aj oveľa hlbšie mechanizmy a možnosti realistického prieskumu planét. V nedávnom rozhovore Gollop odhalil mnohé detaily svojej hry, ktorá bude postavená na engine Unity. Jednou z vašich hlavných úloh bude nájsť a zase sfunkčniť základne starého projektu Phoenix Point. Na začiatku preto budete skúmať mapu a odhaľovať zaujímavé miesta vhodné k prieskumu, najmä aktivity mimozemšťanov, či rôzne základne frakcií a ich skladiská.

Spočiatku teda budete mať iba jednu stanicu a jednu loď, ktorú budete posielať na blízke miesta záujmu. Pri cestovaní musíte však musíte brať na zreteľ palivo vašej lode. Miesta záujmu môžu byť útočiská frakcií, neaktívne opustené základne, trosky so zásobami, mimozemské stavby a tak podobne. Rozmiestnenie týchto bodov záujmu je vždy určené náhodným generovaním, čo by malo zaručiť istú znovuhratelnosť.

Vojaci budú mať svoje úrovne ako v každom RPG a postupne získavať nové schopnosti vo svojej triede. Popritom však môžu získať i druhú, dodatočnú triedu a zároveň i prístup k ďalšiemu stromu schopností. Pokiaľ vo vašej základni postavíte výcvikové centrá, tie budú mať taktiež výrazný vplyv na vlastnosti a schopnosti vašich vojakov. V hre budú tri hlavné suroviny, konkrétne materiály, technika a jedlo. Vyrábať môžete taktiež svoje vybavenie, zbroje, zbrane a vozidlá.

Každopádne, Phoenix Point sa už teraz javí o mnoho komplexnejšie než jeho slávny inšpirátor a dôkazom toho sú aj videá, ktoré vám ponúkame. Jedno z nich je dlhším záznamom z hrania a v tom druhom sám Julian Gollop osobne predstavuje príbeh titulu. Avšak samotnú hru si budeme môcť vyskúšať až 30. júna 2019, kedy je prisľúbené jej vydanie na platformy PC a Xbox One.

Komentuj!