Register

A password will be e-mailed to you.

O Days Gone sme sa už dozvedeli pomerne veľké množstvo informácii. Hrateľnosť nám už bola detailne predstavená, to isté môžeme povedať o vedľajších aktivitách, hlavnej príbehovej kampani alebo boji s hordami živých mŕtvych. Nedávno nám však hlavný dizajnér očakávanej exkluzivity, Eric Jensen zo štúdia SIE Bend Studios, prezradil veľmi zaujímavé informácie ohľadom sveta, dynamiky hracieho prostredia i jeho fungovania. 

Days Gone má byť veľmi akčnou záležitosťou, v ktorej bude čeliť ľudským preživším, zmutovanej faune i hordám živých mŕtvych, nazývaných Freaker. V tomto prípade je slovo horda na pravom mieste, keďže podľa predstavených gameplay videí vieme, že v takýchto súbojoch na vás zaútočia desiatky, niekedy až stovky freakerov. Podobné boje logicky môžu trvať aj desiatky minút. Nesmieme teda zabúdať ani na vyhľadanie strategickej pozície, poprípade využívanie rozmiestnených výbušných sudov. Pre opatrnejších hráčov bude k dispozícii aj stealth postup, takže nemusíte nutne v každej pasáži využívať presvedčovacie schopnosti vášho kanónu. Nutnosťou bude aj prehľadávanie otvoreného sveta, ktorý je plný nebezpečenstva a zároveň aj užitočných surovín.

Eric Jensen nedávno prehlásil, že neustálym postupom vpred budeme stretávať čoraz viac a viac nakazených freakerov. Títo protivníci sú vraj súčasťou ekosystému a preto na nich nemusíme naraziť iba v hlavnej misii ale pokojne aj počas prehľadávania rozsiahleho a rozmanitého sveta zničeného apokalypsou. Občas, pochopiteľne, nebudete disponovať dostatočným arzenálom, poprípade schopnosťami na eliminovanie celej hordy a preto sa vám naskytuje možnosť so súboja utiecť. K tomu môžete využiť napríklad motorku, ktorá slúži na cestovanie medzi veľkými vzdialenosťami. Neskôr sa môžete vrátiť do týchto lokácií, samozrejme, už s poriadnym vybavením a zásobou munície.

Po mape budú tiež rozmiestnení ľudskí vodcovia táborov. S niektorými budete musieť bojovať, no iní vám ponúknu možnosť prijať vedľajšie úlohy. Podľa slov Erica bude svet reagovať na Deacona, čo je hlavná postava Days Gone. Občas budete musieť čeliť takzvanému zamoreniu, čo znamená, že po mape sa neustále pohybujú väčšie skupinky freakerov, ktorých cieľom je stavať svoje hniezda. Podľa oblasti, prípadne podľa veľkosti hordy bude nutnosťou upraviť spôsob, ktorým k horde pristúpite. Do vyčistených lokácii sa začnú po určitej dobe presúvať ľudia, čím sa tieto oblasti stanú opäť životaschopnými.

Days Gone vyzerá stále zaujímavejšie, pričom sa ho dočkáme už na začiatku budúceho roku. Momentálne je dátum vydania stanovený na 22. februára 2019. Na toto akčné survival dobrodružstvo sa však môžu tešiť výhradne majitelia konzol PlayStation 4.

 

Komentuj!